Srijeda, 8 prosinca, 2021

Snijeg zabijelio zapad BiH: Poslijepodne se očekuje i u ostalim krajevima

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Jutros je u Bihaću počeo padati snijeg, javlja portal Biscani.net. Intenzivne snježne padavine u subotu će zahvatiti cijelu zemlju, a u noći na nedjelju očekujemo prestanak – kazao je Ibrahim Hadžismajlović, dežurni meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jedino će na krajnjem jugu biti obilnije kiše, objavili su meteorolozi.

“U subotu se očekuju minusi. U nedjelju neće biti padavina, ali će temperatura pasti na -4 stepena. Zbog nestabilnog vremena i vjetra neće biti zadržavanja guste magle”, dodao je Hadžismajlović, naglašavajući da se od utorka naredne sedmice ponovo očekuje kiša i susnježica, bez većih temperaturnih oscilacija.

Danas će maksimalna dnevna temperatura vazduha u BiH biti od tri stepena na sjeverozapadu do devet na jugu i jugoistoku. U drugom dijelu dana temperatura će osjetno opasti.

Temperatura vazduha jutros je u svim krajevima u osjetnom padu. U 7.00 sati na Bjelašnici su izmjerena minus četiri stepena, a na Sokocu i Han Pijesku bilo je nula stepeni.

Jedan stepen izmjeren je u Kupresu i Kalinoviku, dva na Čemernu i u Rudom, tri u Driniću, Mrkonjić Gradu, Zenici, Tuzli, Bijeljini, Srebrenici, Višegradu, Goraždu, Foči, Nevesinju i Gacku.

U Banjaluci, Srpcu, Prijedoru, Novom Gradu, Sanskom Mostu, Ribniku, Drvaru, Sarajevu i na Ivan-sedlu izmjerena su četiri stepena, u Livnu i Doboju pet, a u Bugojnu šest.

Sedam stepeni jutros u 7.00 sati izmjereno je u Trebinju, gdje je u protekla 24 časa palo i najviše kiše. Padavina je bilo i u Mostaru gdje je izmjereno osam stepeni.

Neum sa 10 stepeni i Stolac sa 12 jutros su bili najtopliji gradovi.

Hrvatsku zabijelio snijeg

Slab do umjeren snijeg pada mjestimice u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te u Gorskome kotaru. U Zagrebu pada slab snijeg od 7 sati ujutro, dok je na Sljemenu već napadalo 10 centimetara snijega.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici i Gorskome kotaru, također i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Vrbovskog i Bosiljeva 2.

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na pojedinim državnim i županijskim cestama u Gorskome kotaru, uključujući i autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1 te staru cestu kroz Gorski kotar-D3.

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na mnogim cestama.

(Doznajemo.com)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo