Nedjelja, 17 listopada, 2021

Sniježna oluja paralizirala istočni dio Kanade

Nemojte propustiti

Foto:Ilustracija
Foto:Ilustracija

Jaka sniježna oluja paralisala je danas istočni dio Kanade, gdje su na mnogim aerodromima letovi kasnili ili bili otkazani, škole bile zatvorene a putevi neprohodni, prenosi Beta.

Snijeg je padao više od 24 časa u kanadskim provincijama između Ontarija i obale Atlantika, a u nekim dijelovima, kao što je Novi Bransvik, napadalo je do 40 centimetara snijega. Kanadska meteorološka služba je izdala upozorenja za jak vjetar koji će dostići do 70 kilometara na sat, i koji zbog hladnih temperatura proizvodi sniježne oluje.

Zbog vjetra prave se sniježni nanosi na putevima, zbog čega su mnogi blokirani. Na aerodromima u Torontu, Montrealu, Otavi, Halifaksu i Kvebeku skoro svi letovi kasne u polasku i dolasku, a brojni letovi su otkazani, javljaju aerodromske službe.

Zbog niske temperature u kombinaciji sa vjetrom osjećaj je da je temperatura minus 39 stepena u sjevernom dijelu Kvebeka, navela je kanadska meteorološka služba.

Kako prenosi Beta, ovo je treća sniježna oluja koja je pogodila istočnu Kanadu od početka zime, koja je ove godine bila jako hladna. Poslije oluje temperature će ostati niske narednih nekoliko dana a nove sniježne padavine očekuju se sutra dok se sunčano vrijeme predviđa tek u nedjelju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik nastavlja: Svi znamo šta je bilo kada je Alija Izetbegović žrtvovao mir za BiH

Da li sutra Ustavni sud BiH treba da kaže ni vode nisu naše, fabrike nisu naše, zgrade nisu naše,...

Možda vas zanima i ovo