Utorak, 22 lipnja, 2021

Sniježne nepogode u Austriji, Sloveniji i Italiji

Nemojte propustiti

Ilustracija (Foto: AP)
Ilustracija (Foto: AP)

Obilne sniježne padavine zahvatile su Sloveniju i Austriju. U Sloveniji nevolje u saobraćaju ponegdje izaziva i ledena kiša, a poplave su paralizirale neke dijelove Italije.

Snijeg i ledena kiša izazivaju prometne smetnje i zastoje u sjeverozapadnim i središnjim dijelovima Slovenije, gdje se zbog sniježnih zameta u nekim školama u petak ne odvija nastava.

Promet tunelom Karavanke između Slovenije i Austrije zbog radova u tunelu odvija se naizmjenično jednosmjerno, što izaziva zastoje, a granični prijelaz s Austrijom Korensko Sedlo zatvoren je za promet zbog visokog snijega.

Slovenska državna agencija za okoliš dala je za petak crveno upozorenje za sjeverozapad države, gdje se u području Julijskih Alpa upozorava i na povećanu opasnost od sniježnih lavina.

Na zapadu i jugu Austrije, u Tirolu i Koruškoj, cestovni i željeznički promet odvija se otežano zbog snijega koji neprestano pada. U nekim mjestima palo je do 1,2 metra novog snijega. Pripadnici zimske službe iz cijele Austrije na putu su u Tirol i Korušku, kako bi osposobili ceste. U Tirolu su cijeli krajevi odsječeni od ostatka svijeta, a neke ceste zatvorene su zbog lavina.

Austrijske su željeznice do daljnjega obustavile promet na pojedinim prugama, a policija savjetuje da se na put u zapadnim i južnim dijelovima zemlje ne kreće ako to nije nužno. U Koruškoj su zatvorene brojne škole.

Teško nevrijeme zahvatilo je i Italiju. U Pisi prijeti opasnost od izlijevanja rijeke Arno iz korita, a škole su ostale zatvorene. U mjestu Volterra kod Pise urušio se 30 metara dugački dio zida iz Srednjeg vijeka, zbog čega su evakuirani stanari iz desetak stanova.

U okolici Firence došlo je do više poplava i pojavila su se klizišta.

Nevrijeme s obilnom kišom pogodilo je i Rim. Pod vodom su brojne ulice, a došlo je i do rušenja stabala, prenosi HRT.

(Bh-index, Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo