Srijeda, 5 svibnja, 2021

Snimljeno na putu prema Višegradu: Pogledajte kako bahati vozač divlja i riskira svoj život

Nemojte propustiti

U 2018. godini dogodilo se ukupno 36.672 saobraćajnih nezgoda od kojih je zabilježeno 7.494 saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povrijeđenim licima, te 29.178 saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom, saopšteno je iz BIHAMK-a.

U saobraćajnim nezgodama u Bosni i Hercegovini život je izgubilo 277 lica, dok je 10.403 lica zadobilo teže ili lakše tjelesne povrede.

Nepropisna brzina i brzina neprilagođena uslovima/uvjetima na putevima/cestama su jedan od najčešćih uzročnika izazivanja saobraćajnihnezgoda (oko 32,7%). Slijede nezgode koje su rezultat radnji vozilom u saobraćaju, zatim saobraćajne nezgode nastale pod uticajem alkohola i drugih opojnih sredstava, te ostali uzroci koji podrazumijevaju nepoštivanje saobraćajne signalizacije, nepovoljne uslove na putu/cesti itd. Među pogreškama vozača u gradskim uslovima saobraćaja treba izdvojiti i vožnju na nedovoljnoj udaljenosti – odstojanju između vozila – podaci su koje je objavio BIHAMK.

Fotoreporter „Avaza“ tako je svjedočio jednoj izuzetno opasnoj situaciji na putu prema Višegradu. Nesavjesni vozač, naime, pretječe u tunelu, iako je to strogo zabranjeno.

Iz suprotnog pravca, srećom, nije išlo vozilo, ali na ovaj način je doveo i sebe i druge u opasnost.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo