Utorak, 30 studenoga, 2021

Snowden: NSA se bavi i ekonomskom špijunažom

Nemojte propustiti

E. Snowden (Foto: Reuters)
E. Snowden (Foto: Reuters)

Američka Agencija za nacionalnu bezbjednost /NSA/nije striktno orijentisana na nacionalnu bezbjednost, već špijunira i strane kompanije ako je to u američkom poslovnom interesu, rekao je bivši službenik NSA Edward Snowden.

Snowden je dao intervju njemačkoj medijskoj kući “ARD” sa nepoznate lokacije u Rusiji, gdje trenutno živi na osnovu privremenog azila.

“Nesporno je da SAD učestvuju u ekonomskoj špijunaži. Ukoliko neki industrijski gigant, kao što je ‘Siemens’, posjeduje nešto za šta NSA vjeruje da bi bilo od koristi za nacionalni interes SAD, a ne zbog nacionalne bezbjednosti, onda će pronaći tu informaciju i uzeti je”, rekao je Snowden.

On je istakao da neće učestvovati u narednim objavljivanjima dokumenata, koje je uzeo iz baze podataka NSA, navodeći da više ne posjeduje bilo kakve informacije. Prema njegovim riječima, informacije je podijelio među novinarima vrijednim povjerenja, koji će sami da odluče šta će i kada objaviti.

Potpun Snowdenov intervju “ARD” će emitovati večeras u 22 sata.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo