Subota, 23 listopada, 2021

SNSD odlučio bojkotovati sjednice Doma naroda, slijedi “blokada države”

Nemojte propustiti

cik-bih-dodik-vodi-ispred-tadica-za-9694-glasa_1413634800

Delegati SNSD-a u Domu naroda BIH odlučili su da ubuduće neće prisustvovati sjednicama ovog doma. Ukoliko SNSD i njihov koalicioni partner ne budu prisustvovali sjednicama to bi značilo da ne postoji kvorum, i da sjednice državnog Doma naroda ne mogu biti održavane.

Nakon današnjeg sastanka sa Miloradom Dodikom odlučeno ej da delegati SNSD-a u Domu naroda parlamenta BiH neće učestvovati u radu zakazane sjednice dok se ne ispoštuju principi koji su do sada važili u formiranju zajedničkih komisija parlamenta BiH.

Iz SNSD-a je saopšteno da je na sastanku konstatovano da je u procesu izbora organa parlamenta BiH, posebno zajedničkih komisija oba doma, nedopustivo umanjivanje značaja predstavnika SNSD-a na nivou BiH, jer su postojeći poslovnici jasno definisali zastupljenost predstavnika opozicije u tim komisijama.

– Smatramo nedopustivim i neodgovornim od SDS-a da se u ime Republike Srpske u zajedničku komisiju za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjedonosne agancije BiH predloži i izabere poslanik SDA Sadik Ahmetović, a eliminiše poslanik SNSD-a, dodaje se u saopštenju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo