Utorak, 3 kolovoza, 2021

SNSD-ova zastupnica u Parlamentu BiH: Za mene je Milorad Dodik Bog!

Nemojte propustiti

Zastupnica SNSD-a Sanja Vulić poručila je da neće dozvoliti „pozive na odmazdu i pogrdne riječi protiv Milorada Dodika“. Vulić je zatim kazala da Dodik nije za nju Tito, već Bog.

Posebnu raspravu na tematskoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH izazvalo je izlaganje zastupnika SDP-a BiH Zukana Heleza.

Podsjetimo, Helez je pitao državnu tužiteljicu Gordanu Tadić zbog čega nije uhapsila Milorada Dodika, nakon čega su zastupnici iz reda SNSD-a stali su u zaštitu svog predsjednika.

Zastupnica SNSD-a Snježana Novaković-Bursać prozvala je zastupnika Heleza jer, kako ona tvrdi, on je u svom izlaganju direktno pozvao prisutne predstavnike pravosuđa BiH da uhapse člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, piše Avaz.

Pozvala je predsjedavajućeg Doma Denisa Zvizdića (SDA) da ubuduće spriječi ovakva izlaganja i pozivanje na hapšenje legitimno izabranog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodika.

Helez je ovom prilikom odgovorio da poziva na hapšenje svakog zvaničnika za kojeg se uspostavi da je korumpiran i koji krši zakon.

Ponovo je reagirala zastupnica SNSD-a Snježana Novaković-Bursać, koja je upozorila da je „pozivanje na hapšenje Dodika neprihvatljivo u klupama ovog doma“. Obratila se i predsjedavajućem Zvizdiću te ga ponovo pozvala da spriječi zastupnika Heleza.

Zastupnik Nenad Stevandić (Srpski klub) obratio se zastupnicima te ih pozvao da se vrate dnevnom redu današnje sjednice.

Zastupnica SNSD-a Sanja Vulić poručila je da neće dozvoliti „pozive na odmazdu i pogrdne riječi protiv Milorada Dodika“. Vulić je zatim kazala da Dodik nije za nju Tito, već Bog, prenosi Avaz.

Reagirao je i predsjedavajući Doma Zvizdić, koji je zastupnicu Vulić upozorio da je ona svojom izjavom uvrijedila vjernike uporedivši Dodika s božanstvom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo