Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

SNSD: Ovdje su sami Bošnjaci i ne mogu im pomoći stranci

Nemojte propustiti

Savez nezavisnih socijaldemokrata poručio je danas da je ”Republika Srpska država srpskog i svih naroda koji u njoj žive i poštuju njene zakone”.

Kako SNSD navodi u saopćenju, ”tu činjenicu ne mogu izmijeniti dosadna i stereotipna saopštenja SDA, kao ni prijetnje Tužilaštvom BiH, koji je očito batina u rukama Bakira Izetbegovića.”

Iz SNSD-a tvrde da je SDA najveći krivac zašto BiH ”nema unutrašnji suverenitet”.

”Stranka demokratske akcije, koja je najveći krivac zašto BiH nema svoj unutrašnji suverenitet, a zbog uticaja na pravosuđe i pravnu državu, ne bi smjela da dijeli lekcije bilo kome, posebno ne cijelom jednom narodu i jednoj Republici. Republika Srpska nije nametnula nikome u BiH šta će i kada da obilježava, isto tako nikada neće pristati da joj neko sa strane određuje koje praznike će ona slaviti, na šta ima pravo i po Ustavu za koji se lažno zalažu u SDA”, piše u saopćenju SNSD-a.

”Nije problem SDA što je dan Republike 9. januar, već je problem što je to datum kada je 1992. godine, dakle, prije rata, proglašena Republika Srpska koju muslimani već više od dvije decenije pokušavaju predstaviti ratnim plijenom Srba.
Republika Srpska je nastala u miru, branila se u nametnutom joj ratu i kao subjekt ušla u mirovne pregovore u Dejtonu. Zato SDA treba dobro da razmisli šta bi prvo nestalo ukoliko bi nestao Dejtonski mirovni sporazum.

09.1.1992. godine, kada je nastala Republika Srpska je bio prije 14.12.1995. godine kada je BiH sastavljena u Dejtonu. Dan kada je formirana i osnovana Republika Srpska nije bio dan početka rata, već je rat počeo onog dana kad su Muslimani sa Hrvatima, bez volje Srba, separatističkim odlukama pokušali da Srbima nametnu BiH. Srbi takvu BiH nikada nisu niti će prihvatiti, a vidimo da i Hrvati odustaju. Ovdje su sami Bošnjaci i ne mogu im pomoći stranci već moraju dogovarati sa ostala dva naroda kako graditi budućnost”, saopšteno je.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pitanja koja postavljaju popisivači u Hrvatskoj šokirala sve

"Triput sam prošao popisni upitnik uvjeren kako su mi neka pitanja promakla", govori Splićanin koji se brine o sinu...

Možda vas zanima i ovo