Petak, 5 ožujka, 2021

Šok u Arsenalu: Van Persi objavio da neće produžiti ugovor

Nemojte propustiti

Odluka Kriznih štabova: Ovo su posljednje naredbe i mjere stanovništvu u BiH

Krizni štabovi kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine posljednjih dana najavljuju oštrije mjere i naredbe građanima u borbi protiv...

Čović: Imamo tri člana Predsjedništva BiH i to se neće nikada promijeniti

Zašto se ne bi svaki stanovnik ove države mogao kandidovati? Ali je suština da u Predsjedništvu sjedi bošnjački, hrvatski...

I Slovenija donira BiH 4.800 vakcina

U radnoj posjeti Bosni i Hercegovini danas je predsjednik Slovenije Borut Pahor koji se sastao sa članovima Predsjedništva BiH, ...

Krizni štab FBIH o uvođenju lockdowna: Situacija je dramatična, moramo djelovati

Premijer FBiH Fadil Novalić kazao je na današnjoj press konferenciji da opet imamo vanrednu situaciju zbog velikog rasta broja...

Kapiten Arsenala Robin van Persi objavio je na svom zvaničnom sajtu da neće produžiti ugovor sa klubom, nakon čega mu je sajt oboren zbog ogromnog broja posjeta.

Foto: Arhiv

Ako pokušate da uđete na sajt letećeg Holanđanina – www.robinvanpersie.com, nećete uspjeti.

 

Van Persi je u toj mjeri šokirao navijače i obožavaoce informacijom da neće produžiti ugovor sa Arsenalom, koji ističe na ljeto 2013. godine i privukao ogroman broj posjetilaca.

 

“Dugo sam razmišljao i donio odluku da ne produžim ugovor sa Arsenalom. Znam da se navijači neće složiti sa mojom odlukom, ali ću ih ja uvijek poštovati i voljeti bez obzira šta se desi. U klubu su me uvijek podržavali, a ja sam stalno davao sve od sebe na terenu. Veoma poštujem trenera Vengera, saigrače i navijače, ali ne bih o detaljima” napisao je Van Persi i dodao šta ga je navelo na takvu odluku.

 

“Ćutao sam sve vrijeme zbog lojalnosti prema klubu i zbog dogovora sa predsjednik Gazidisom i trenerom Vengerom. Ipak, zbog sve češćih spekulacija, mislim da je red da vam objasnim situaciju. Postalo mi je jasno da se u mnogim aspektima moji planovi i planovi Arsenala za naredni period ne poklapaju”, naglasio je holandski napadač.

 

On je rekao i da će se sastati sa predsjednikom Gazidisom čim se prvi čovjek “tobdzija” vrati sa odmora, nakon čega će izvjestiti javnost.

 

Nakon ovakvog raspleta, nije isključeno da RVP već ovog ljeta napusti Arsenal, jer u suprotnom može da se desi da ode sa “Emirata” bez obeštećenja. Najveće interesovanje su do sada pokazivali Mančester siti i Juventus i među ta dva kluba bi trebalo tražiti njegovu narednu adresu.

Prošle sezone je blistao u klubu iz sjevernog Londona, nemilosrdno tresao mreže u dresu omiljenog kluba, a svih 37 golova možete pogledate za 150 sekundi.

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nana Fata Orlović nakon priznanja Ambasade SAD-a: Rekli su sve će biti završeno na proljeće

Svi treba da se borimo za svoja prava. Svakome bih preporučila, ako ima pravo, nek se bori. Ako nema,...

Možda vas zanima i ovo