Subota, 18 rujna, 2021

Šok u “Ćirilici” kod Milomira Marića: Pogledajte šta je Aleksandar Vučić kazao o procesuiranju Milorada Dodika i razgovoru sa Christianom Schmidtom

Nemojte propustiti

-Svaka akcija protiv Milorada Dodika je katastrofalna za stabilnost regiona, kazao je Vučić, no razlog za zabrinutost zbog riječi predsjednika Srbije ima Milorad Dodik.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je „gostovao“ u emisiji „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića. Vučić je na početku kazao kako niko u Srbiji neće štititi zločince, piše Slobodna Bosna.

-Ja razumem da ih boli “Nož, žica, Srebrenica”, i to nije normalno vikati. Ali, nije normalno vikati ni “Žuta kuća”, jer je to simbol vađenja organa. Hajde da dođemo bar dotle da kažemo da to nije normalno. A onda da dođemo do granica. Nećete? Nema problema, vi gubite još više. Slušao sam izjavu Nasera Orića, i ako mislite da je moguće da poverujete u to. Poziva se na nekog sledbenika, nemam komentar na to. Moramo da razgovaramo. Ne da sanjamo da će oni da nestanu, niti da oni sanjaju da će nekome da se osvete, kazao je Vučić i nastavio:

– Nikada niko u državi neće da štiti ratne zločince. Mi imamo sporazume sa BiH. BiH neće izručivati one koje goni Srbija, i obrnuto. Zato BiH ne izručuje Nasera Orića, iako ga Srbija traži. Kada oni traže Duška Kornjaču, oni znaju da na to nemaju prava, lažu vas da imaju.

DODIK, KAMEN SPOTICANJA

-Svaka akcija protiv Milorada Dodika je katastrofalna za stabilnost regiona, kazao je Vučić, no razlog za zabrinutost zbog riječi predsjednika Srbije ima Milorad Dodik.

Pogledajte šta je Vučić rekao o hapšenju Milorada Dodika i razlozima zbog kojih Vučić neće smjeti učiniti ništa, ukoliko visoki predstavnik Christian Schmidt odluči smijeniti Milorada Dodika.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo