Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Šok u FIFA-i: Sepp Blatter podnio ostavku na mjesto predsjednika!

Nemojte propustiti

FIFA je organizirala konferenciju za novinare, nakon što se u utorak ujutro pojavila informacija da je glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke bio upućen u podmićivanje predsjednika CONCACAF-a Jacka Warnera s 10 milijuna dolara da svoj glas za dodjeljivanje Svjetskog prvenstva 2010. godine da Južnoafričkoj Republici.

Na konferenciji za novinare najprije se pojavio glasnogovornik koji je rekao da će izjave dati predsjednik Sepp Blatter i Domenico Scala.

“Moj mandat ne podupiru mnogi, stoga sam odlučio staviti ga na raspolaganje. Nastavit ću obnašati svoje zadaće do izvanrednih izbora, koji će se dogoditi u najkraćem mogućem roku”, rekao je Blatter.

“S obzirom da se predsjednički izbori moraju najaviti četiri mjeseca ranije, a prije toga moramo izabrati nove kandidate, vjerujem da će se izvanredni izbori održati između prosinca ove i ožujka iduće godine”, rekao je Scala nakon Blattera.

“Hvala svima koji su podupirali mene i moj rad u FIFA-i tijekom svih ovih godina”.

FIFA proživljava najgore trenutke od osnutka prije 111 godina, sumnja se da su prilikom dodjele domaćinstva Svjetskih prvenstava 2018. u Rusiji i 2022. u Kataru članovi FIFA-e dobili mito, a zbog najnovijeg skandala čelnu organizaciju svjetskog nogometa napuštaju i sponzori.

Stigao je tako kraj vladavine trenutno najomraženijeg čovjek u svjetskom nogometu, s kojim se posljednjih godina povezuju razni skandali, mito, korupcija, kriminal…

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Razočarenje za mnoge koji će ljetovati u Crnoj Gori: Evo šta se sve zabranjuje

U Crnoj Gori se zabranju žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru. Zbog nepoštovanja...

Možda vas zanima i ovo