Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Šok u skladištu: Prodavači u supermarketu među bananama našli pakete s čak 840 kila kokaina

Preporučeno

Policija je na Twitteru objavila slike zaplijenjenog kokaina i rekla kako ih istraga vodi van Češke te će stoga koristiti međunarodnu policijsku i pravosudnu suradnju.

Zaposlenici supermarketa u Češkoj pronašli su u kutiji s bananama dostavljenih u trgovine čak 840 kilograma kokaina vrijednog gotovo 80 milijuna eura.

Vjeruje se kako je isporuka trgovinama u gradovima Jicin and Rychnov nad Kneznou na sjeveru zemlje poslana greškom, piše Guardian..

Rekordna količina kokaina, za koju se procjenjuje da na ulici vrijedi i više od spomenutih 80 milijuna, stigla je u trgovine 10. lipnja upakirana u kvadratne paketiće.

Šef jedinice za borbu protiv narkotika, Jakub Frydrych, kazao je za češki javni radio kako se pretpostavlja da kokain potječe iz Srednje Amerike, a policija radi s kolegama iz drugih zemalja dok istodobno pretražuju ostale trgovine koje su primile kutije iz iste pošiljke.

Policija je na Twitteru objavila slike zaplijenjenog kokaina i rekla kako ih istraga vodi van Češke te će stoga koristiti međunarodnu policijsku i pravosudnu suradnju.

U češkom supermarketu u Pragu 2015. godine otkriveno je 100 kg kokaina, a 1999. godine češka je policija zaplijenila 117 kg kokaina koji je bio zapakiran među suho voće u skladištu sjeverno od grada.

Nedavno je talijanska policija zaplijenila u Trstu 4,3 tone kokaina, vrijedne gotovo 250 milijuna eura ulične vrijednosti. Jedna od najvećih zapljena u Europi ikad zadala je ozbiljan udarac zloglasnom kolumbijskom Zaljevskom klanu, najvećem narkokartelu u toj latinoameričkoj zemlji.

Dairo Antonio Úsuga David, poznatiji pod pseudonimom Otoniel, navodni šef Zaljevskog klana i ‘najopasniji trgovac drogom na svijetu’ prošlog je mjeseca izručen iz Kolumbije SAD-u suočen s optužnicama na tri savezna suda. U istrazi je zaplijenjeno i 1,8 milijuna eura u gotovini te vozila za koja se vjeruje da su korištena za krijumčarenje.

Trenutno su raspisane međunarodne tjeralice za 38 osoba zbog krijumčarenja droge u Bugarskoj, Hrvatskoj, Kolumbiji, Italiji, Nizozemskoj i Sloveniji.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Novi Kodeks ponašanja poslanika u PD PFBiH: Stroga pravila za odijevanje i ponašanje, prijave mogu podnositi i građani

U srijedu, 26. juna, održat će se 12. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (PD PFBiH), kojom će...

Još vijesti za vas