Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Šokantan pokušaj krijumčarenja preko granice: Vozač (32) sakrio žensku osobu ispod haube automobila!

Nemojte propustiti

Iako je vozač carinicima rekao da nema ništa da prijavi, oni su se ipak odlučili za detaljan pregled

Carinici su 24. marta 2023. godine na graničnom prijelazu Gradina, u suradnji sa policijom, spriječili pokušaj jedne ilegalne migrantkinje da granicu pređe skrivena ispod haube automobila.

Ovaj nesvakidašnji pokušaj krijumčarenja ljudi otkriven je tokom večeri na ulazu iz Bugarske u Srbiju kada je za kontrolu izdvojen Peugeot 407 stranih registarskih oznaka, kojim je naizgled sam putovao 32-godišnji strani državljanin.

Upravo se čita:  Poduzetnik se vraćao iz Bosne i Hercegovine, zaustavili ga na granici: ‘Oči su im zinule kad su vidjeli što imam‘
Foto: Carina.rs

Iako je vozač carinicima rekao da nema ništa da prijavi, oni su se ipak odlučili za detaljan pregled, pa su otvorivši haubu ostali zatečeni prizorom jer se u prostoru između hladnjaka i motora nalazila skrivena žena.

Prostor o kome je nađena vrlo je rizičan kako zbog vreline motora, tako i zbog skučenog prostora, pa se pretpostavlja da je ovaj način prevoženja ilegalnih migranata moguć samo na kratkim dionicama puta, dovoljnim da se pređe granični prijelaz.

Upravo se čita:  Vučić: Srbija spremna da unaprjeđuje partnersku saradnju sa američkom vojskom

Pronađena ženska osoba (migrankinja) je zajedno sa vozačem i automobilom predata policiji u daljnju nadležnost.

Foto: Carina.rs
Foto: Carina.rs

Pročitajte još

Izdvajamo

Povratnik Asim Grozdanić sam obnovio kuću i živi od svog rada: Nisam nikad dobio nikakav poticaj

Njegovoj supruzi nedostaje nekoliko godina staža kako bi se penzionisala. Asim Grozdanić (65) među prvim je povratnicima u bihaćko naselje...

Možda vas zanima i ovo