Srijeda, 22 ožujka, 2023

Šokantna ispovijest Halida Bešlića: Disao sam kao dječak

Nemojte propustiti

Halid Bešlić priznaje da mu je teško palo što je, u martu 2009, u saobraćajnoj nesreći izgubio oko, ali kaže da je sretan što je tad dobio priliku za novi život.Pjevač, koji će 3. decembra održati koncert u Sava centru (Beograd), otvorio je dušu za “Informer“:

“Zbog oka i dalje osjećam posljedice nesreće. Jedno nemam, a na drugom mi je vidljivost smanjena 30 posto, pa sam tu malo hendikepiran. Moram više da se pazim kad hodam, a smetaju mi naočare.”

Bešlić je, u nesreći, takođe, pregrizao jezik.

“Jezik se najbrže regeneriše. Da sam sasvim ostao bez njega, ne bih mogao da pjevam, ali to nije ono najgore. Zbog nesreće sad moram i nos da “renoviram”.”Proslavljeni pjevač je bio u komi deset dana.

“Odmah sam znao da sam izgubio oko, ali, kad sam udahnuo vazduh, disao sam kao dječak. Prije toga sam pušio, bio mi je slab imunitet, i kad sam upao u komu, nakupila mi se voda u plućima. Doktori su mi vadili vodu, spasavali pluća i izvadili dvije boce katrana. Tad sam skontao da je to kao most i ćuprija – oko sam izgubio, a dobio nova pluća”, ispričao je Bešlić, prenosi Avaz.

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo