Subota, 15 svibnja, 2021

Šokantna ispovijest Mirsada Penave: Moj otac se zarazio koronom na KCUS-u a potom je preminuo

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Mirsad i Nihad Penava još čekaju kompletnu dokumentaciju vezanu za liječenje oca na Podhrastovima, a nakon toga spremaju i tužbu.

Braća iz Sarajeva, Mirsad i Nihad Penava od posljedica koronavirusa izgubili su oca Nagiba, piše portal “Dnevnog avaza”.

Nagib rahmetli je 24. januara primljen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu na odjel Kardiologije zbog postojećih srčanih problema. Prva dva PCR testa na koronavirus koja su urađena prilikom prijema su bila negativna.

Četiri dana poslije, rade mu kontrolni EKG i CT, na kojem je prema tvrdnjama sina Mirsada, taj dan bio okupljen veći broj pacijenata.

Oni vjeruju da se tu i zarazio. Tri dana poslije, 1. februara Nagib dobija temperaturu i ovaj put testovi na koronavirus su pozitivni. Dva dana poslije je prebačen na Infektivni odjel Izolatorija Podhrastovi a najvažniju bitku, onu za život izgubio je 6. februara.

Kako sin Mirsad tvrdi, prema informacijama s kojima oni raspolažu, njegovog oca su transportovali sa još dva zaražena pacijenta u ambulantnim kolima taj dan. Oni još čekaju kompletnu dokumentaciju vezanu za liječenje oca na Podhrastovima, a nakon toga spremaju i tužbu.

Ovo je za pomenuti portal potvrdila i njihova advokatica Adela Duraković.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu za ljeto

Meteorološko ljeto počinje 1. juna, ali ljetni solsticij, koji će označiti početak astronomskog ljeta, događa se 20. juna. Svjetski...

Možda vas zanima i ovo