Srijeda, 28 rujna, 2022

Šokantna ispovijest Tuzlanke Belkise: Sina mi je pokušao kidnapovati, od šoka je dijete počelo mucati i palo je u nesvijest; Evo šta kažu iz policije

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Iz Operativnog centra MUP-a TK, službenik je kazao da je bilo događanja, ali da to ne liči na otmicu.

Nesvakidašnja situacija dogodila se danas u ulici Mehmeda Šerbića, u Tuzli kod Jalske džamije kada je vozač pokušao oteti dvanaestogodišnjeg dječaka koji se vraćao iz škole. Kako tvrdi majka dječaka Nurudina za portal “Avaza”, Belkisa El Hariri on je bio u šoku.

– Danas oko 12:15 sati sin se vraćao iz škole ulicom kao i uvijek. Pored njega je stalo sivi automobil. Nepoznata osoba je otvorila prozor i zovnula ga „Dječače, hajde uđi da te odvučem gore“, on je rekao „Ne, hvala. Ja neću“. Muškarac ga je opet pozvao, sin se uspaničio, jer je nepoznata osoba. Muškarac je krenuo izaći iz automobila, a sin je počeo da trči prema Jalskoj džamiji okrećući se dal’ ta osoba ide za njim. Vidio je rukom da mu prijeti, dodao je gas i otišao uz brdo – priča zabrinuta majka.

Dodala je da je sin došao kući sa druge strane kazavši „Mama, htio me je oteti“ i onesvijestio se. Dječak nije mogao pričati, mucao je od šoka. Majka je kako tvrdi, pozvala policiju.

– Rekli su da će poslati patrolu, ali ne mogu ništa učiniti, jer se ništa nije desilo. Jel trebalo nešto da se desi pa da onda reaguju? Šta da je dijete oteto? Šta kada se desi? Rekli su mi „Djetetu ništa nije bilo“ – tvrdi El Hariri za portal “Avaza”.

Istakla je da se ovaj nemili događaj desio u samom centru te da niko od odraslih osoba tada nije bio u blizini. Kaže da ima dosta napuštenih kuća u tom mjestu i da nema puno stanovnika.

– Pitala sam u policiji da mi daju slike, jer sam čula da je prije tri sedmice u komšiluku muškarac koji živi ispod Ilinčice put prema Kuli, pušten iz zatvora. On je bio optužen za pedofiliju – tvrdi ona.

Tražila je od policije da dobije fotografiju kako bi muškarac mogao prepoznati da li je taj muškarac koji je kako kaže optužen za pedofiliju, možda pokušao oteti njenog sina. Međutim, fotografije nije dobila.

– Dijete ne želi u školu, neće na trening jer je šok pretrpio – tvrdi El Hariri.

Na osnovu opisa dječaka, muškarac ima crnu kosu, brkove, srednjih godina. Kako kaže ona, policija je prije dva mjeseca potvrdila da se na ovoj relaciji pojavio kombi plave boje koji je zaustavljao djecu.

Ona je dodala da postoji mogućnost da ga je muškarac pratio, jer se svaki dan dječak vraćao u isto vrijeme kući.

Šta kaže policija

Kontaktirali smo i portparolku MUP-a Tuzlanskog kantona Amru Kapidžić koja je za portal “Avaza” izjavila da nije još uvijek upoznata sa pokušajem otmice.

Iz Operativnog centra MUP-a TK, službenik je kazao da je bilo događanja, ali da to ne liči na otmicu.

– Moguće je da je prijavila gospođa policiji, morate kontaktirati Centar – kazali su iz Operativnog centra MUP-a TK.

Iz Policijske stanice Centar su nam kazali da nemaju nikakve informacije te nas proslijedili na drugi kontakt broj.

Interesantno za vas

Izdvajamo

MUP RS predstavio novo borbeno vozilo “vihor”

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je izrazio zadovoljstvo što je za kratko vrijeme, svega šest mjeseci, uspješno...

Možda vas zanima i ovo