Četvrtak, 25 travnja, 2024

Šokantna izjava kandidata za predsjednika Srbije: ‘Obaveza Vojske Srbije je da brani RS ako krene agresija iz Sarajeva’

Autor:Klix.ba

Preporučeno

Srpski radikal Boško Obradović, inače i kandidat za predsjednika Srbije na predstojećim izborima, smatra da je NATO “zločinačka i nacistička organizacija” i da Srbija nikada ne smije biti na istoj strani te je osudio vlasti koje su se u Generalnoj skupštini UN-a stavile na istu stranu s državama članicama Alijanse.

Lider pokreta Dveri i narodni poslanik u Skupštini Srbije Boško Obradović jutros je uživo u jutarnjem programu beogradske televizije iznio šokantne stavove o temi rata u Ukrajini, ali i zaštite srpskog naroda na Balkanu.

Gosti emisije na Prva TV bili su Boško Obradović (Dveri) i Balša Božović iz Demokratske partije, a jednostavnu emisiju obilježila je burna i konstantna rasprava o ratu u Ukrajini, NATO savezu, poziciji Srbije, kao i srpskom narodu na Balkanu.

Srpski radikal Boško Obradović, inače i kandidat za predsjednika Srbije na predstojećim izborima, smatra da je NATO “zločinačka i nacistička organizacija” i da Srbija nikada ne smije biti na istoj strani te je osudio vlasti koje su se u Generalnoj skupštini UN-a stavile na istu stranu s državama članicama Alijanse.

Upravo se čita:  Zmija ušla radnicima u ormarić u firmi: Uvukla se u garderobu, šokirali se kad su je vidjeli!

U jednom trenutku, prilikom rasprave o tome da li Rusija napada Ukrajinu ili brani ruski narod, je kazao:

“Da li je opravdano da se Vojska Srbije uključi, primjera radi, da zaštiti Srbe u Republici Srpskoj, ako bi krenula neka agresija na njih iz Sarajeva? Naravno da jeste. To ne da je opravdano, to je obaveza, i moralna i historijska i svaka druga”, rekao je Obradović.

Drugi gost emisije Balša Božović je odmah reagovao i kazao da je to narativ koji se trenutno dešava u Ukrajini i da ga radikali poput Obradovića žele prenijeti na Balkan jer žele rat.

Upravo se čita:  Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

“Ekipa koja je protestvovala u Beogradu za Rusiju želi rat i u BiH. Ne mogu reći da su oni ruski agenti, nisu taj nivo, ali podržavaju grupice i organizacije koje finansira Moskva. Sutra bi željeli rat u regionu. Hoće da taj narativ i tu nacionalističku priču u Rusiji prenesu na Zapadni Balkan. Niko neće napast Republiku Srpsku, ali žele izgovor kao za Ukrajinu da se želi napasti RS”, rekao je Božović.

Obradović je zatim kazao kako će se dogoditi novi Berlinski kongres, kada će se “promiješati geopolitičke karte”, jer su novi lideri svijeta Rusija i Kina.

“Postoje posljedice i po Balkan. Mi moramo da se pripremimo. Postavit će se pitanje lažne države Kosovo, vratit će se Srbiji, postavit će se pitanje Crne Gore, postavit će se pitanje Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, kao jedne vještačke države, iako nikada nije postojala kao nezavisna država”, izjavio je.

Upravo se čita:  Preminula u porođajnoj sali: Ovo je porodilja, majka četvero djece ukopana je u svom selu, Tužilaštvo vodi istragu o smrti

Koliko su sramotne i bizarne Obradovićeve izjave najbolje govori njegov stav da godinama “nacistički ukrajinski režim ubija sopstveno stanovništvo”.

“Imate nacističke bataljone smrti, to su ljudi koji su nastavljači nacističke politike u Ukrajini. Rusija samo brani svoj narod u Ukrajini”, kazao je uživo u programu srbijanske televizije.

Obradović je poznat kao političar koji podržava nezavisnost Republike Srpske i ujedinjenje sa Srbijom, a jedan je od onih koji je u Skupštini Srbije odbio podržati Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas