Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Šokantne izjave Milorada Dodika: RS bi mogla poslati posmatrače na referendume o pripajanju teritorija Rusiji

Nemojte propustiti

Do kraja septembra u okupiranim dijelovima Ukrajine održat će se referendumi o pripajanju ovih teritorija Rusiji.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik tokom boravka u Rusiji govorio je i za ruski medij RIA Novosti te se između ostalog osvrnuo i na održavanje referenduma u Ukrajini na okupiranim dijelovima teritorije.

Tokom razgovora, Dodik je rekao kako on smatra da referendume u Donjecku i Lugansku treba smatrati autonomnom odlukom stanovnika ovih regija te je naglasio kako treba poštovati ovaj izbor.

“Svakako da je pitanje referenduma važna tema posljednjih dana i smatramo da je pitanje pristupanja Rusiji nezavisna odluka ovih regija, ali i same Rusije. Stoga ćemo poštovati njihov izbor i način integracije”, rekao je Dodik.

Nakon toga, on je poručio kako postoji mogućnost da posmatrači na referendumu budu i određene osobe iz RS-a.

“Naravno, naši ljudi su prisustvovali takvim događajima i često su učestvovali kao posmatrači na izborima u Rusiji. Oni imaju iskustva po tom pitanju i bila bi mi čast da učestvuju i na ovako važnom događaju”, zaključio je Dodik.

Podsjetimo, do kraja septembra u okupiranim dijelovima Ukrajine održat će se referendumi o pripajanju ovih teritorija Rusiji.

Prema planu, na ovim referendumima trebali bi se izjasniti građani Donjecka, Luganska, Zaporožja, ali i Hersonske oblasti na jugu Ukrajine.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vašar u Puračiću od 12 do 14. oktobra: Na “bosanskom Oktoberfestu” se očekuje 100.000 posjetilaca

Ovu manifestaciju bi tokom tri dana trebalo posjetiti više od 100.000 ljudi. Druženje, općenarodno veselje uz izvornu i narodnu...

Možda vas zanima i ovo