Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Šokantne vijesti: Schumacheru povrijeđen i centralni i lijevi dio mozga, ne samo desni segment

Nemojte propustiti

Arhiv
Arhiv

Na žalost, izgleda da ima još hematoma, na lijevoj strani, ali i u centralnom dijelu, a ta zona je od izuzetne važnosti, jer se tu nalaze centri koji regulišu svijest, osjećanja, kontrolu krvnog pritiska, disanja, pa i gutanja, rekao je dr Hartštajn.

Bivši član Medicinske komisije Međunarodne automobilske federacije (FIA) dr Geri Hartštajn ocijenio je danas da su male šanse da zdravstveno stanje Mihaela Šumahera bude kao prije teškog pada krajem decembra, kada je zadobio ozbiljne povrede glave.

Šumaher je u vještačkoj komi od 29. decembra poslije teškog pada na skijanju u Francuskoj, kada je glavom udario u stijenu.

Sedmostruki svjetski šampion u Formuli 1 od tada je dva puta bio podvrgnut operaciji.

“Krajnje je malo vjerovatno da Mihael bude onaj isti kojeg smo poznavali prije nesreće. Prošle su skoro četiri sedmice u komi, neminovne su posljedice. Trijumf ljudske izdržljivosti biće ukoliko Šumaher bude u stanju da hoda, jede i oblači se”, rekao je dr Hartštajn na svom internet blogu i dodao da bi “više nego bilo šta u zivotu volio da nije u pravu”.

On je naglasio da je Šumaheru povrijeđen i centralni i lijevi dio mozga, a ne samo desni segment, iz kojeg je hirurškim putem uspješno odstranjen hematom.

“Na žalost, izgleda da ima još hematoma, na lijevoj strani, ali i u centralnom dijelu, a ta zona je od izuzetne važnosti, jer se tu nalaze centri koji regulišu svijest, osjećanja, kontrolu krvnog pritiska, disanja, pa i gutanja”, rekao je dr Hartštajn.

(Tanjug)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo