Srijeda, 29 rujna, 2021

Šokantno saznanje: Trinaestogodišnja djevojčice iz Živinica je bila oteta?

Nemojte propustiti

Istraga je utvrdila da je riječ o M.M., koja je 9. septembra predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK. Od ranije je, navodno, poznata zbog zlostavljanja svojih kćerki.

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona radeći na predmetu koji je formiran prošle sedmice dopko je saznanja da je 13- godišnja A.M. iz Živinica bila oteta.

Sredinom prošle sedmice djevojčicina porodica se obratila službenicima policije i prijavivši njen nestanak.

Poslije 48 sati djevojčica se vratila kući.

Djevojčica je ispričala kako je dva dana mimo svoje volje bila zadržana u kući izvjesne Miraleme. Daljim tokom istrage utvrđeno je da je riječ o M.M., koja je 9. septembra predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK. Od ranije je, navodno, poznata zbog zlostavljanja svojih kćerki.

– M.M. određen je pritvor za oduzimanje maloljetnika. Tužilaštvu je predata 9. septembra, a pritvor je određen dva dana kasnije. Stavlja joj se na teret oduzimanje djeteta ili maloljetnika, ali i zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika, no to drugo krivično djelo se ne vezuje za ovaj slučaj nestanka, već za njene kćerke. U periodu 2015. godine njene kćerke su bile maloljetne – izjavio je za „Avaz“ Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo