Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Soldo: Bitno je spriječiti da stranice registra ne završe u javnosti – VIDEO

Nemojte propustiti

Registar boračko-invalidske zaštite znatno će olakšati rad u prepoznavanju eventualnih zloupotreba korisnika određenih prava, poručio je nakon današnje prezentacije registra ministar za pitanja boraca Hercegovačko-neretvanskog kantona Oliver Soldo.

Pozvao je da se ovaj registar ne zloupotrebljava na način da se ponovo stigmatizira boračka populacija.

– Bitno je i maksimalno spriječiti zloupotrebe da stranice registra ne završe u javnosti. To su ljudi koji su od posebnog poštovanja u ovoj državi, to su stradalnici rata, oni koji su u skladu svojim zaslugama iz rata stekli određena prava, koja ne smiju biti zloupotrebljena u odnosu na sva druga prava koja imamo u ovoj državi – rekao je Soldo.

Istakao je i važnost transparentnog trošenja budžetskog novca i prikazivanja javnosti tog trošenja.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas je u Sarajevu održao sastanak s kantonalnim ministrima za boračka pitanja i predstavnicima boračkih udruženja u povodu predstavljanja registra boračko-invalidske zaštite.

Navedeno je da je u registru 92.529 imena onih koji primaju stalnu mjesečnu naknadu iz federalnog budžeta i onih koji su po javnim pozivima dobili neku od novčanih pomoći u 2017. godini, a neke su pomoći unesene od ranije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pitanja koja postavljaju popisivači u Hrvatskoj šokirala sve

"Triput sam prošao popisni upitnik uvjeren kako su mi neka pitanja promakla", govori Splićanin koji se brine o sinu...

Možda vas zanima i ovo