Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Sony Vaio touchscreen premijerno u rukama bh. reprezentativaca

Nemojte propustiti

Potpisivanje sponzorskog ugovora sa Košarkaškom reprezentacijom BiH, te promovisanje vrhunskih noviteta iz Vaio tvornice kao i inovativni televizor 4k X9 serije, svjedoči o uspješnom nastavku poslovne godine za kompaniju Sony BiH.

sony2

Sony BiH odlučio je podržati Košarkašku reprezentaciju BiH i time pridonijeti razvoju domaćeg sporta pa je tako u Sarajevu, u srijedu, 19.6.2013. godine potpisan ugovor o sponzorstvu. Ugovor o sponzorstvu su potpisali National Sales Manager u kompaniji Sony BiH Enis Šoškić i generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović.

”Kvalitet, timski rad, dobri rezultati i želja za izvrsnošću vrijednosti su koje povezuju Sony BiH i KSBiH i zbog toga se nadam da će ovaj ugovor donijeti sreću našim reprezentativcima. Nama će biti izuzetna čast što će naše brandove koristiti velika imena poput Mirze Teletovića i Ace Petrovića”, kazao je Enis Šoškić.

Ovom prilikom Sony BiH je promovirao nove vrhunske uređaje branda Vaio i televizora 4K.

“Veliko mi je zadovoljstvo da našim košarkaškim zvijezdama, ali i prisutnim novinarima i poslovnim partnerima predstavim novitete iz Sonyja, najavio je Šoškić i dodao: ”VAIO® Fit, VAIO® Duo 13, VAIO® Pro 13 i 4K televizor X9 serije, vrhunska je ekipa koja vas zasigurno neće iznevjeriti.”

A ko su predstavnici Sonyeve vrhunske ekipe?

Potpuno novi VAIO® Fit – prijenosnik iz Sonya optimiziran je za sve vaše potrebe, a uz kojeg dolaze njegovani dizajni te raznovrsne mogućnosti i performanse. Ako ste u potrazi za tankim notebookom sa snažnim zvukom za vašu muziku ili ipak tražite njegovani touchscreen notebook za najbolje multimedijsko iskustvo – VAIO® Fit je pravi izbor. Svi novi VAIO® Fit modeli uključuju NFC tehnologiju, omogućavajući brzu izmjenu web URL-ova te pojednostavljuju Bluetooth® povezanost s drugim uređajima. Pametnim i minimalističkim dizajnom, uz opciju slušanja na dodir i premium zvukom, VAIO® Fit 15E je specijaliziran za svakodnevnu upotrebu. Drugi model, VAIO® Fit 15 donosi moćne multimedijske performanse. Elegantan dizajn naglašen je svojstvenim Sony potpisom – dijamantnim VAIO logotipom, a minimalistički stil s glatkim zaobljenim kutovima savršeno je nadopunjen brušenim aluminijskim poklopcem, unutar kojeg su pametno skriveni zvučnici prijenosnika.

sony1

Također, prisutni su se mogli upoznati sa Sony VAIO® Duo 13 koji se sastoji od jedinstvenog Surf Slider™ dizajna koji neprimjetno prelazi između ‘slate’ i ‘keyboard’ načina kako bi u svakome trenutku odgovarao vašim zahtjevima u radu. Crtajte, skicirajte ili ručno zapišite bilješke koristeći slate način rada s udobnom olovkom poput Digitizer stylusa osjetljivom na pritisak koja elegantno reagira na svaki vaš potez. Ili automatski prebacite na keyboard način rada kako bi napisali dokument ili uredili prezentaciju koristeći tipkovnicu pune veličine s pozadinskim osvjetljenjem i osjetljivim multi-touch zaslonom.

Predstavljen je i novi model VAIO® Pro 13, najlakši Ultrabook™ koji je izrađen od snažnih i izdržljivih jednosmjernih karbonskih vlakana i omogućuje ugodno tipkanje uz pozadinsko osvjetljenje tipkovnice i prostor za dlanove. Dostupan s ekranom od 33,7cm (13,3”) čini ga praktičnim za putovanja, a razlika korištenja VAIO® Pro 13 prijenosnog računala primjetna je na prvi pogled ili dodir, posebno kod video snimki, fotografija i prezentacija koje su prikazane na oštrom full HD zaslonu.

Veliku pažnju izazvao je Sony 4K televizor x9 serije koji pruža četiri puta više detalja od standardnih HD televizora. Bez obzira na sadržaj koji gledate, inteligentna tehnologija analizira i dotjeruje sliku, detalje čini oštrijim i obogaćuje prikaz boja kako biste uživali u slici čiji je kvalitet bolji od onog u Full HD rezoluciji. Uz Triluminos ekran, jedinstvenu tehnologiju kompanije Sony, doživjet ćete širi spektar boja i bolji osjećaj dubine. Uočite svaku živopisnu boju na 4K Ultra HD ekranu sa 8 miliona piksela.
Nakon zvanične prezentacije novih uređaja održana je konferencija za medije Košarkaškog saveza BiH na kojoj su se novinarima obratili kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović, selektor košarkaške reprezentacije BiH Aco Petrović, te generalni sekretar KS BiH Harun Mahmutović.

(Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo