Subota, 16 listopada, 2021

SP u Brazilu: Najjeftinije karte u historiji Mundijala

Nemojte propustiti

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) saopćila je da će ulaznice za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine biti najjeftinije u historiji održavanja Mundijala.

sp-u-brazilu-najjeftinije-karte-u-historiji-mundijalaGeneralni sekretar FIFA-e Jerome Valcke izjavio je da će ulaznice za 70 posto utakmica na SP-u u Brazilu biti jeftinije nego na prethodnim Svjetskim prvenstvima istakavši da će cijene karata biti poznate 19. jula.

U saopćenju FIFA je pohvalila i organizaciju Kupa Konfederacija u Brazilu, koji je u nedjelju završen pobjedom Brazila u finalu nad Španijom, rezultatom 3:0.

Tokom održavanja Kupa Konfederacija diljem Brazila su organizovani protesti zbog skupe organizacije nastupajućeg Svjetskog prvenstva, korupcije, ali i lošeg rada pojedinih javnih preduzeća.

Demonstranti su optužili FIFA-u da stiče veliki profit izuzet od oporezivanja poručivši kako bi velika sredstva koja FIFA ulaže u pripremu međunarodnih fudbalskih događaja trebalo ulagati u izgradnju bolnica, puteva i škola.

S druge strane, zvaničnici FIFA-e nisu željeli da komentarišu pitanja o sigurnosti napomenuvši da Vlada Brazila treba da osigura potrebne uslove za odigravanje utakmica.

(Oslobođenje.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo