Subota, 23 listopada, 2021

Spalili ga u šumi: Supružnici koji su ubili Anela Papića predat će se u petak

Nemojte propustiti

Mubera i Senad M., odbjegli supružnici koji se sumnjiče za ubistvo Anela Papića 23. juna, najavili su predaju za petak. Osumnjičeni bračni par, koji je pola sata poslije ubistva pobjegao iz Srbije na vezi je s tužilaštvom i policijom, kojima su najavili predaju u petak.

“Oni su se najprije obratili jednoj advokatskoj kancelariji, putem koje su zatim stupili u kontak s policijom i tužilaštvom s kojima i dogovaraju predaju”, kazao je za Blic izvor upoznat s istragom ubistva Papića.

On navodi i da se trenutno dogovara način predaje.

“Za Muberom i Senadom je raspisana potjernica i čim se pojave na našem graničnom prijelazu, oni će biti uhapšeni. Sada se dogovara o tome gdje će se i kada pojaviti, kao i ko će preuzeti njihove dvije kćerke s kojima su i pobjegli iz Srbije”, kazao je izvor.

Otac ubijenog Anela, Ahmo Papić kaže da ne zna ništa o najavi predaje Muhovića, ali tvrdi da je siguran da su oni ubice.

“Oni su ubili mog sina, u to sam siguran. Znao sam to u subotu ujutru prije nego što sam pronašao tijelo svog Anela. Njega nije bilo od petka ujutru, u subotu sam prvo otišao do Muberinih roditelja. Njen otac mi je rekao da su ona i Senad otišli dan ranije za Njemačku. Tada sam znao da su ga ubili i pobjegli, a onda sam našao sina ubijenog kamenom. Ako je Senad bio ljut, mogao je kao čovjek da ga ubije, da puca u njega na sred ulice, a ne da ga ubiju u šumi kamenom i da ga spale”, kaže Ahmo.

Ahmo kaže i da je ljut što su ubice pobjegle iz Srbije, umjesto da priznaju zločin.

“Ali i da se ne vrate, Senada treba gristi savjest cijelog života”, kaže Ahmo.

On kaže i da može samo pretpostaviti šta se desilo kobnog petka u šumi na putu između njihove i Muberine kuće.

“Ona je imala i druge veze. Da li je njih htjela prikriti pred mužem pričom o Anelu, ne znam. Možda su se našli i da se oproste pred njen odlazak za Njemačku. Oni jesu bili u tajnoj vezi, ali to nije razlog za ovakav zločin. Meni su otkinuli pola srca. Svako ko je poznavao mog sina, na njega nikad ne bi digao ruku. Zato se nadam da će se ubice predati i reći šta se desilo”, kaže Ahmo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo