Petak, 15 listopada, 2021

Španjolka poslije 44 godine pronašla oduzetog sina

Nemojte propustiti

Španjolka Marie-Jose E. pronašla je svog sina poslije potvrde DNK testom 44 godine nakon što joj je tek rođena beba oduzeta u okviru skandala iz vremena diktature generala Franka. “Život mi je postao bajka. Ovo je nevjerovatno. Osjećam se euforično.

spanijaImala sam užasne uspone i padove. Kada se sada probudim, kažem sebi da je on tu i da postoji, a onda se uplašim da ću ga izgubiti“ izjavila je Marie-Joze agenciji AFP.

Njen sin, koji sljedećeg mjeseca puni 44 godine, živi u Valenciji, na istoku zemlje, gdje je usvojen poslije odvajanja od biološke majke.

Marie-Joze, čiji je otac Španac, a majka Francuskinja, imala je 22 godine kada je zatrudnjela van bračne zajednice. Njen strogi otac odveo ju je da se porodi u jedan manastir 12. jula 1969. godine.

Iako joj je otac obećao da će moći da zadrži bebu, on je dijete dao monahinjama bez saglasnosti svoje kćerke. Marie-Joze kaže da poslije toga više nikada nije progovorila sa ocem.

Ova žena i njen sin spadaju među hiljade porodica koje su postale žrtve krađe beba u Španiji.

U vrijeme Frankove diktature, novorođenčad ljevičarskih protivnika režima ili nevjenčanih parova odvajana su od roditelja i davana na usvajanje. Majke su često obavještavane da su im bebe umrle.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo