Petak, 25 lipnja, 2021

Sparkasse banka: Već više od 1.000 zahtjeva za odgodu plaćanja kredita

Nemojte propustiti

Kada su u pitanju klijenti fizička lica, banka je do sada zaprimila preko 1.000 zahtjeva za odgodu plaćanja kreditnih obaveza, većina je već u fazi odobravanja – kažu iz Sparkasse banke

Sparkasse banka cijene usluga neće povećavati, a na zahtjeve za moratorije neće čekati, stav je Sparkasse banke o trenutnoj situaciji u bankarskom sektoru, piše Oslobođenje.

– Sparkasse Bank u ovoj godini nije, i nema u planu povećavati bilo koju vrstu naknada za transakcijske proizvode, niti za fizička lica niti za preduzeća. Istovremeno, intenzivno radimo na pripremi primjene olakšica za otplatu kredita koje je propisao regulator, upravo da bismo što prije i adekvatnije mogli podržati sve naše klijente pogođene epidemiološkom krizom COVID 19. To je naš fokus i prioritet, ističu iz Sparkasse Bank.

U skladu sa tim, u proteklom mjesecu je banka poduzela konkretne korake – ostvarena je intenzivna komunikacija sa preko 80 posto klijenata, kreditno izloženih preduzeća. Sa njima se već dogovaraju opcije adekvatnih mjera relaksacije, uključujući i moratorij na period od 6 mjeseci, a sve u skladu sa njihovim poslovnim potrebama.

Kada su u pitanju klijenti fizička lica, banka je do sada zaprimila preko 1.000 zahtjeva za odgodu plaćanja kreditnih obaveza, većina je već u fazi odobravanja. U narednom periodu će banka svakodnevno kontaktirati klijente banke kako bi im ponudili prikladna rješenja. U fokusu će biti zaposlenici preduzeća čije je poslovanje značajno pogođeno pandemijom virusa COVID-19.

– Pozivamo sve građane BiH koji imaju kredit u našoj banci, kojima je radni status ugrožen ili su poslani na neplaćeno odsustvo, kojima su prihodi u većoj ili manjoj mjeri umanjeni te zbog toga ne mogu nastaviti redovnu otplatu kreditnih obaveza, da nas kontaktiraju. Nastojat ćemo odobriti odgodu plaćanja kredita ili druge mjere prilagođene njihovim potrebama u najbržem mogućem roku, uz minimalnu dokumentaciju, i gdje god to bude moguće, bez dolaska klijenta u banku”, poručuju iz Sparkasse Bank.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo