Srijeda, 4 listopada, 2023

Spasioci iz Sarajeva i Hrvatske na Bjelašnici održali zajedničku vježbu

Preporučeno

Zajednička vježba Gorske službe spasavanja, stanice Sarajevo (GSSSS) i Hrvatske gorske službe spasavanja (HGSS), održana je u subotu na Bjelašnici pokaznom vježbom pretraživanja lavine. U vježbi su sudjelovale Gorske službe spasavanja, stanice Sarajevo (GSSSS), te pripadnici Hrvatske gorske službe spasavanja (HGSS), stanice Zadar, Gospić i Orebić, potvrdio je Feni načelnik Gorske službe spasavanja, stanice Sarajevo, Adnan Podžo.

Upravo se čita:  Došlo vrijeme da radnici u BiH biraju poslodavca i postavljaju uslove

snijeg-vjezbaOn je dodao da je u vježbi sudjelovalo 40 ljudi i da je zajednička vježba rezultat višegodišnje regionalne saradnje, koja je prije dvije godine i zvanično verifikovana Sporazumom o zajedničkom djelovanju gorskih službi spasavanja BiH, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

Na terenu se radilo sondiranje lavine, pretraga s lavinskim detektorima i psima tragačima.

Bila je ovo ujedno i prilika za zajedničku provjeru psihičke, fizičke i tehničke sposobnosti pripadnika gorskih službi, te za demonstraciju stručnosti i obučenosti u neželjenim situacijama.

Upravo se čita:  Od pomoćnog radnika na baušteli do vlasnika građevinske firme sa 200 uposlenika

(Fena)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Čović: Bosna i Hercegovina je nedjeljiva, zapamtite to

Pitanje Ustavnog suda, odnosno stranih sudija, Izbornog zakona BiH i Državne imovine mora biti riješeno do kraja godine, bez...

Možda vas zanima i ovo