Subota, 19 lipnja, 2021

Spasimo svijet: Ovog su kita našli s 22 kilograma plastičnog otpada u želucu

Nemojte propustiti

Zagađenje je aktualan problem kojim se bave mnogi ekolozi, a među njima i Luca Bittau. On je poznat jer je glavni govornik Sea-Me Sardinije, organizacije koja kontrolira kvalitetu morskih voda.

U jednom istraživanju našli su u moru 8 metara dugu ženku kita koja je nosila fetus, ali je nažalost u želucu nosila još dodatnog tereta. Naime, 22 kilograma plastičnih vrećica nađeni su u njoj, neprobavljeni.

Između ostalog je bilo i pribora za ribarenje i građevinskog pribora, na što je Bittau bio apsolutno zgrožen. On ponovno poziva ljude na ostvarivanje ekološke svijesti i na borbu za bolje sutra. Nije mu jasno kako je ljudima ovo nebitno kada se vidi da životinje fizički pate.

Svjetski fond za zaštitu prirode, nakon što je na Filipinima nađen uginuli kit, počeo je radikalnije djelovati: mole ljude da prestanu koristiti plastiku te da ju svakako prestanu neodgovorno odlagati.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo