Petak, 18 lipnja, 2021

Spasioci kasno stigli: Dvije osobe se utopile u Ulcinju

Nemojte propustiti

Uprava policije je navela da se u Ulcinju utopio Hameli Adrian (19) iz Prizrena, a u Petrovcu državljanka Slovačke H.M. (67)

ulcinj-plazaDvije osobe, jedna sa Kosova, a druga iz Slovačke, utopile su se na crnogorskom primorju, priopćila je danas crnogorska policija.

Uprava policije je navela da se u Ulcinju utopio Hameli Adrian (19) iz Prizrena, a u Petrovcu državljanka Slovačke H.M. (67).

Kako je saopćeno, Hameli se utopio u nedjelju u kasnim popodnevnim satima na kupalištu na Velikoj plaži, kod Ulcinja.

Policija je navela da je Hameli stradao kada je plivajući prešao sigurnosne bove, nakon čega se, uslijed velikih valova, utopio.

Osim Hamelija, bili su ugroženi životi još dva plivača, ali su ih spasioci uspjeli na vrijeme izvući na sigurno, prenosi Tanjug.

Spasioci su kasnije izvukli na obalu i tijelo stradalog mladića, ali su ljekari Hitne pomoći iz Ulcinja, koji su stigli u međuvremenu, mogli samo konstatirati smrt.

Policija je priopćila da se državljanka Slovačke H.M. utopila na plaži u Petrovcu. Dodaje se da će uzrok njene smrti biti poznat nakon obdukcije.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo