Četvrtak, 23 rujna, 2021

Spasioci tragaju za Esadom Omersoftićem od Maglaja do Doboja

Nemojte propustiti

Spasilačke ekipe i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona jutros su počeli opsežnu akciju pretrage terena od Maglaja do Doboja sa ciljem pronalaska mladića Esada Omersoftića koji je u novogodišnjoj noći automobilom sletio u rijeku Bosnu.

Akcija je počela jutros u 8.00 časova. Spasioci će pretražiti kritične tačke “Marsovac” i “Hadžijin vir”.

Teren će biti pretraživan na vodi i pod vodom. Apel za pomoć uputili su i članovi porodice Omersoftić koji će zajedno s brojnim timovima biti uključeni u akciju, prenosi portal “Kliks”.

“Narednih dana moramo biti istrajni u potrazi i praćenju kompletnog toka rijeke Bosne nizvodno od mjesta nesreće. Nadamo se i procjenjujemo da će do subote vodostaj rijeke Bosne biti niži, te bolja vidljivost u vodi. Ukoliko do tada akcija ne uspije, molimo vas da nastavimo sa stalnom potragom”, navodi se u saopštenju porodice Omersoftić.

Pozvani su i građani Tešnja, Doboj-Juga, Modriče i Šamca da se odazovu apelu, te da ukoliko uoče tijelo kontaktiraju neke od hitnih brojeva 122 ili 123.

Pretraga terena trajala je i prethodnih dana, a u njoj je učestvovalo više od stotinu spasilaca federalne uprave civilne zaštite, Kantonalne uprave civilne zaštite, gorske službe spašavanja, Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kao i mještani koji su s mostova nadgledali rijeku Bosnu.

Omersoftića je nestao nakon što je u novogodišnjoj noći u Maglaju sletio automobilom u rijeku Bosnu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Novalić: Krajnje je vrijeme da minimalna plata bude 700KM

- Očekujem da će Dom naroda Parlamenta FBiH hitno usvojiti Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima i prateće...

Možda vas zanima i ovo