Petak, 27 siječnja, 2023

Spavali na klupi u zeničkom naselju: Zejfa i njen bolesni sin dobili novi stan

Autor:N1

Nemojte propustiti

“Zajedno sa resornom službom, po hitnom postupku sam pronašao rješenje i smjestili smo tu porodicu u stan u Radakovu”, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Nakon što je portal Zenicablog objavio priču o Zejfi Mališ koja sa bolesnim sinom spava, prema njenim navodima, pod otvorenim nebom već dva mjeseca, tragom priče otišli smo u Zenicu. Zejfu i sina smo zatekli na klupi na Kamberovića polju, u nehumanim uvjetima.

Iz Centra za socijalni rad u Zenici kazali su nam da su upoznati sa ovim slučajem, da su joj pomagali, ali da je odbijala da je smjeste u ustanovu.

Prema svjedočenjima Zeničana, Zejfa je sa svojim sinom spavala na klupi, umotani u ćebe. Grijali su se u tržnom centru. Dok joj je drugi sin bio živ, radio je i živjeli su u stanu u Sarajevu. No, od njegove smrti situacija se promijenila.

Njen sin je 100-ni invalid. Nakon što smo kontaktirali gradsku upravu Zenice, promptnom reakcijom, Zejfi i njenom sinu obezbijeđen je krov nad glavom.

“Zajedno sa resornom službom, po hitnom postupku sam pronašao rješenje i smjestili smo tu porodicu u stan u Radakovu”, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović, piše N1.

Majka koja je sa sinom bila bez krova nad glavom nije krila oduševljenje ovim potezom gradonačelnika.

“Nisam vjerovala da će se ovo desiti. Zateklo me, vjerujte. Prezadovoljni smo”, kazala je majka prilikom uručenja ključeva i stana u zeničkom naselju Radakovo.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Benjamin nije prijavio šest kutija Marlbora pa dobio 540 eura kazne: Hrvati žestoko kaznili vozača iz Bosne i Hercegovine

Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču Redakciji portala Crna-Hronika...

Možda vas zanima i ovo