Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Spavali na klupi u zeničkom naselju: Zejfa i njen bolesni sin dobili novi stan

Autor:N1

Preporučeno

“Zajedno sa resornom službom, po hitnom postupku sam pronašao rješenje i smjestili smo tu porodicu u stan u Radakovu”, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Nakon što je portal Zenicablog objavio priču o Zejfi Mališ koja sa bolesnim sinom spava, prema njenim navodima, pod otvorenim nebom već dva mjeseca, tragom priče otišli smo u Zenicu. Zejfu i sina smo zatekli na klupi na Kamberovića polju, u nehumanim uvjetima.

Upravo se čita:  BiH mora biti sigurna: NATO podržava kontinuiranu obuku Oružanih snaga BiH

Iz Centra za socijalni rad u Zenici kazali su nam da su upoznati sa ovim slučajem, da su joj pomagali, ali da je odbijala da je smjeste u ustanovu.

Prema svjedočenjima Zeničana, Zejfa je sa svojim sinom spavala na klupi, umotani u ćebe. Grijali su se u tržnom centru. Dok joj je drugi sin bio živ, radio je i živjeli su u stanu u Sarajevu. No, od njegove smrti situacija se promijenila.

Upravo se čita:  U BiH danas do 19 stepeni, slijede kiša, pljuskovi pa snijeg na planinama

Njen sin je 100-ni invalid. Nakon što smo kontaktirali gradsku upravu Zenice, promptnom reakcijom, Zejfi i njenom sinu obezbijeđen je krov nad glavom.

“Zajedno sa resornom službom, po hitnom postupku sam pronašao rješenje i smjestili smo tu porodicu u stan u Radakovu”, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović, piše N1.

Majka koja je sa sinom bila bez krova nad glavom nije krila oduševljenje ovim potezom gradonačelnika.

Upravo se čita:  Jeziva poruka stigla u sarajevsku osnovnu školu: 'Postavio sam eksploziv, čujem glasove u glavi'

“Nisam vjerovala da će se ovo desiti. Zateklo me, vjerujte. Prezadovoljni smo”, kazala je majka prilikom uručenja ključeva i stana u zeničkom naselju Radakovo.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas