Petak, 29 rujna, 2023

Specijalna policija nije uspjela da pronađe Redžića – kako će nastaviti potraga, ne zna se!

Preporučeno

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova KS-a, u suradnji s Gorskom službom spašavanja (GSS) – stanica Sarajevo, te Specijalne policijske jedinice KS-a, za danas su završili potragu za akademikom Sulejmanom Redžićem čiji nestanak je prijavljen 9. januara ove godine, ali bez ikakvih rezultata

(Foto: Arhiv)
(Foto: Arhiv)

Načelnik GSS-a – stanice Sarajevo Adnan Podžo rekao je FENI da se danas tragalo na lokalitetu Barica, Čavljaka, Hreše i Crepoljskog, te na Bjelašnici i Igmanu. Pregledane su ruševine hotela “Igman” na Velikom polju, Mrazište, te lokalitet Bijele Vode, gdje su kontaktirali sa domarima i planinarima.

Upravo se čita:  Pucnjava na Baščaršiji, ranjen sarajevski žestoki momak Mirza Hatić

GSS djeluje na osnovu informacija do kojih dolazi MUPKS-a. Zasad, kaže Podžo, ne znaju u kojem će pravcu biti nastavljena potraga za akademikom Redžićem, jer i MUPKS-a teško dolazi “do nekih preciznih i koliko-toliko provjerenih informacija“.

Sulejman Redžić je, prema saznanju policije, iz kuće izašao 7. januara u popodnevnim satima, a nestanak je njegova obitelj prijavila policiji 9. januara ujutro.

Upravo se čita:  Bivši muž ubijene Aide šokirao objavom: "Možda bolje nije zaslužila, znam ja i zna Bog. Ne objavljujte njene slike sa djecom.."

Policija je, uz pomoć drugih specijalnih službi, dosad pretražila kanjon Miljacke, ali nije pronađen nikakav trag o nestalom Redžiću.

(Fena)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo