Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Špirić nakon sastanka: Srebrenica treba biti odana Republici Srpskoj

Nemojte propustiti

Današnjem sastanku u Srebrenici je prisustvovao i predsjedavajući u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

U Srebrenici je danas održan sastanka predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika sa načelnikom opštine Mladenom Grujičićem. Teme razgovora bili su ponovljeni lokalni izbori u Srebrenici u nedjelju, 21. februara, i razvojni projekti, čija je realizacija planirana u narednom periodu.

Sastanku je prisustvovao i predsjedavajući u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

On je kazao kako će Srebrenica i dalje imati institucionalnu podršku. “Sadašnji i budućni načelnik Grujičić je najbolje rješenje za Srebenicu. Žao nam je što je CIK zloupotrebljen od bošnjačkih partija uz pomoć i neznanje PDP-a i SDS-a”, poručio je Špirić.

Zaključio je kako oni koji najavljuju bojkot ovih dana “osluškuju stav međunarodne zajednice”.

“To je najgore rješenje za Srebrenicu. Srebreničani trebaju biti odani Srebrenici, a Srebrenica Republici Srpskoj”, naveo je Špirić koji je na kraju pozvao sve građane Srebrenice da izađu na lokalne izbore zakazane za nedjelju 21. februara.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo