Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Splićanka iz Guaruje: Idealno finale SP-a? Hrvatska – Bosna i Hercegovina

Nemojte propustiti

news-2014-March-Jelena_Bekavac_Donasimento_AA_202432050

Jako mi je drago što mogu pomoći reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Bit ću im na usluzi 24 sata za sve što im bude potrebno od strane grada, istakla je u razgovoru za Anadolu Agency Jelena Bekavac Donasimento, uposlenica Gradske uprave Guaruje.

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine u Guaruji se osjećaju kao kod kuće. Lokalno stanovništvo stavilo se u funkciju popularnim Zmajevima, te putem uposlenika Gradske uprave ispunjavaju sve želje svakog Bosanca i Hercegovca koji se ovih dana našao u dalekom Brazilu, javlja dopisnik Anadolu Agency (AA).

Uposlenica Gradske uprave Guaruje je i Splićanka Jelena Bekavac Donasimento. Ovdje je došla prije nešto više od godinu. Kao i većinu ljudi sa Balkana, u Brazil je dovela ljubav. Udala se za prijatelja brazilskog fudbalera koji je određeno vrijeme igrao u Hrvatskoj.
“Došao je posjetiti prijatelja u Split, upoznali smo se i zaljubili. Živjeli smo četiri godine u Hrvatskoj, a od prije godinu i pol smo u Guaruji”, rekla je Jelena Bekavac Donasimento u razgovoru sa specijalnim izvještačem Anadolu Agency (AA) u Brazilu, naglasivši da joj je u Guaruji lijepo, ali da “nima Splita do Splita”.

Zaposlena je u Uredu za posebne projekte Grada Guaruje, a boravak reprezentativaca BiH u turističkom mjestu na obali Atlantskog okeana jedan je od najvažnijih projekata u ovoj godini za malo ostrvo 100 kilometara udaljeno od Sao Paula.

“Jako mi je drago što mogu pomoći reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Bit ću im na usluzi 24 sata za sve što im bude potrebno od strane grada”, kazala je Jelena Bekavac Donasimento, poželjevši dobrodošlicu ekipi jedinog debitanta na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Jelena tvrdi i da će tokom SP navijati za Bosnu i Hercegovinu i zbog toga što je njena mama iz Hercegovine, iz Širokog Brijega. Priželjkuje da u finalu Mundijala igraju Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

“Naravno, nema boljeg finala od toga. Ali, šteta što je finale, pa ne može biti neriješen rezultat. To bi bilo idealno”, kroz smijeh za Anadolu Agency istakla je Jelena Bekavac Donasimento.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo