Četvrtak, 28 listopada, 2021

Split traži od Platinija da bude domaćin Eura 2020. godine

Nemojte propustiti

Michel Platini
Michel Platini

Na adresu predsjednika UEFA-e Michela Platinija Grad Split je krajem prošle sedmice uputio dopis u kojem traže da ih Platini uputi šta trebaju napraviti kako bi se taj grad kandidovao za Euro 2020. godine, otkrio je danas novinarima splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

U dopisu, koji je podijeljen medijima, navodi se kako Hrvatski nogometni savez (HNS) i predsjednik Davor Šuker ignorišu Split zbog čega o svojoj želji za domaćinstvom žele upoznati UEFA-u.

U dopisu se opisuje stanje na stadionu Poljud i podsjeća da je Split davne 1979. godine bio domaćin Mediteranskih igara, 1990. godine Europskom prvenstvu u atletici, 2009. godine Svjetskom prvenstvu u rukometu za muškarce te da je 2010. godine na Poljudu održan Kup kontinenata u atletici, javila je Hina.

Baldasar je novinarima rekao kako je Grad napravio sve da dođe do sastanka s Davorom Šukerom, ali da on nije našao za shodno da se nađe s čelnicima drugog grada po veličini u državi.

“Nekoliko smo ih puta zvali, a samo jednom dobili odgovor i to da nema predsjednika”, rekao je Baldasar.

Komentarišući mogućnost da hrvatska nogometna reprezentacija ovog juna bude domaćin Italiji u Splitu, splitski gradonačelnik je odgovorio kako se nada da će, barem kada je u pitanju to domaćinstvo, Davor Šuker održati svoju riječ te naglasio da će grad pružiti punu podršku organizaciji te utakmice.

Baldasar je najavio i kako će u julu na stadionu Poljud, nakon Ultra festivala, početi radovi na drenaži i novom travnjaku za što će se izdvojiti maksimalno sedam miliona kuna.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo