Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Split: Velika crvena mrlja u moru nestala, i dalje se nagađa uzrok

Nemojte propustiti

Tamnocrvena mrlja koja se na morskoj površini pojavila jučer popodne u splitskoj uvali Trsteniku nestala je danas popodne, a sumnja da je riječ o onečišćenju iz KBC-a na Kržinama pokazala se pogrešnom, doznaje se od voditeljice kanalizacijske mreže gradske tvrtke Vodovoda i kanalizacije Nevenka Bekavac.

I dalje nepoznat uzrok velike mrlje.
I dalje nepoznat uzrok velike mrlje.

Kako tvrdi Bekavac, nema opasnosti od onečišćenja okoliša.

“Mrlja je bila dugačka oko 25 metara i široka 20 metara, a zasad još nije poznato otkud je  dospjela u uvalu Trstenik. Najprije se sumnjalo da je riječi o onečišćenju iz splitskoga KBC-a, ali mi smo danas utvrdili kako to nije točno”, rekla je za Hinu Bekavac. Po njezinim riječima, Vodovod i kanalizacija uzeo je uzorak mrlje koji je još na analizi, a, po prvim saznanjima, “nema nikakvih opasnosti za kupače u uvali Trsteniku”.

“Provjerili smo odvodni sustav i nismo naišli ni na kakve tragove koji bi upućivali na to da je mrlja u uvalu Trstenik dospjela kroz našu kanalizaciju”, rekla je Bekavac.Dodala je da se nastavlja istraga o tome kako je mrlja dospjela u uvalu Trstenik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo