Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Spomen-krst na Zlatištu biće podignut u septembru

Nemojte propustiti

Branislav Dukić
Branislav Dukić

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić poručio je da će spomen-krst na Zlatištu definitivno biti podignut u septembru i da se neće odustati od namjere da se spomen-obilježje podigne na zemlji i teritoriji Republike Srpske.

“Niko nema pravo da nam zabrani da na tom prostoru, koji ne ugrožava ama baš ništa, podignemo spomen-obilježje, pa čak ni visoki predstavnik u BiH koji se sada javlja i sugeriše da se van snage stavi ili ne donese odluka”, rekao je Dukić Srni, reagujući na činjenicu da predsjedavajući Komisije za državnu imovinu BiH Zvonimir Kutleša nije potpisao odluku o izuzeću parcele na Zlatištu.

On je naglasio da se visoki predstavnik u BiH nije oglasio kada je riječ o Višegradu, Manjači, Tomašici, Prijedoru i drugim mjestima u kojima Bošnjaci stavljaju razne natpise po kojima su Srbi “genocidni i fašisoidni”, pitajući istovremeno zašto visoki predstavnik nije reagovao na natpis “genocid” na spomeniku u Višegradu.

Dukić je podsjetio da se Savez logoraša Republike Srpske nekoliko puta obraćao visokom predstavniku u BiH tražeći sastanak s njim, ali da toga nikada nije došlo.

Predsjedavajući Komisije za državnu imovinu Zvonimir Kutleša rekao je da nije potpisao odluku o izuzeću parcele na Zlatištu, jer je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko zatražio da je Komisija preispita, uz sugestiju da ne bude donesena.

Komisija za državnu imovinu BiH donijela je 19. novembra 2012. godine odluku da se parcela državnog zemljišta izuzme i dodijeli lokalnim vlastima u Republici Srpskoj, ali odluka nikada nije provedena.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo