Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Spomen-ploča na Vracama u čast Ratka Mladića polivena katranom

Nemojte propustiti

Foto: Oslobođenje
Foto: Oslobođenje

Nepoznata lica polila su smjesom “bitulit”, koja je slična katranu, Spomen-ploču na Vracama u Istočnom Novom Sarajevu, postavljenu u znak sjećanja na prvo postrojavanje boraca Vojske Republike Srpske 1992. godine, rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

“Protekle noći oko 1.00 čas prijavljeno je dežurnom operativnom na Palama da je Spomen-ploča na Vracama polivena smjesom `bitulit`. Policija je izlazila na lice mjesta i izvršila uviđaj”, navela je Tešićeva, prenosi Oslobođenje

Ona je naglasila da je neko od građana već očistio ploču, koja je postavljena 19. maja.

Potraga za počiniocima je u toku.

Podsjetimo, u dijelu Vraca koji pripada Republici Srpskoj, nedavno je postavljena spomen ploča u čast Ratka Mladića, kojem se trenutno u Hagu sudi za ratni zločin. Ploču je postavila lokalna boračka organizacija Istočnog Novog Sarajeva.

“Na ovom mjestu 19. 05. 1992. godine komandant glavnog štaba Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić izvršio je smotru dva bataljona samoorganizovanog naroda Opštine Novo Sarajevo”, napisano je na ovoj ploči.

Protojerej stavrofor Vojislav Čarkić, koji je osveštao spomen-ploču, podsjetio je da su se 19. maja 1992. godine okupili branioci Srpskog Novog Sarajeva, a smotru je izvršio general Ratko Mladić, koji će, kako je rekao, sa “činom vojvode ući u panteon srpskih vođa”

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo