Subota, 16 listopada, 2021

Sportsko srce pobjeđuje: ŽNK „Mladost“ Donji Svilaj

Nemojte propustiti

Ljubav i srce velikih sportskih entuzijasta pri ostvarenju želja u većini slučajeva pobjeđuje. U ovoj našoj priči su pobjednici Marija Pavlović i Mario Grgić iz Donjeg Svilaja (Odžak) koji su uz pomoć još nekoliko istomišljenika došli na ideju osnovati ženski nogometni klub (ŽNK) „Mladost“ Donji Svilaj.

Foto: A. Šimić
Foto: A. Šimić

Dogovoreno i učinjeno 17.05.2013 godine. Za predsjednicu kluba izabrana Marija Pavlović, Ćirilka Stanić fotoreporter, Jelena Jelkić fizioterapeut, Mario Grgić trener. Sve mladi i ambiciozni, željni dokazivanja, jedino je među njima najiskusnija Anica Gašić, čije će im iskustvo itekako dobro doći.

Prva dama ŽNK „Mladost“ Donji Svilaj, Marija Pavlović nije krila oduševljenje ostvarenjem svojih želja, na čijem putu moraju još dosta toga poraditi i uložiti truda do nastupa u ligaškom takmičenju:

„Svjesni smo da je svaki početak težak, no i pored toga ne gubim nadu da ćemo ubrzo početi takmičenje u društvu premijerligaške ŽNL BiH. Raduje činjenica da je veliki broj zainteresiranih djevojaka za ovaj sport u Donjem Svilaju i okolnim mjestima, što nam daje još veći podstrek za dodatne napore do krajnjeg cilja. Također očekujemo podršku lokalne zajednice i privrednih subjekata da skromnim doprinosima daju potporu našim nastojanjima popularizacije ženskog nogometa u ovom dijelu BiH“, zaključuje predsjednica ŽNK „Mladost“ Donji Svilaj, Marija Pavlović.

Prvi čovjek struke ŽNK „Mladost“ Donji Svilaj, trener Mario Grgić se svojski prihvatio izazova i odmah otpočeo s treninzima i odigravanjem prijateljskih utakmica:

„Trenutno na spisku imamo 15 igračica sa kojima treniram nešta malo više od mjesec dana, uz to smo odigrali i dvije prijateljske utakmice. Ekipa je izuzetno mlada i neiskusna, tako da ćemo morati uložiti dosta truda i odricanja dok sve postavimo na svoje mjesto. Rad, red, samopouzdanje i disciplina su na zavidnoj razini, što obećava i uspjeh. Svi smo željni dokazivanja, prema tomu i kvaliteta igre neće izostati. Treniramo tri puta sedmično, uz to se družimo i međusobno upoznajemo, što je veoma bitno i za vrijeme igre. Svakim danom nam pristižu nove snage, što je potvrda opravdanosti formiranja ŽNK „Mladost“ Donji Svilaj i sve nam više ulijeva samopouzdanje u našu istrajnost i bolje rezultate našega rada“, konstatira Grgić.

Prva postava ŽNK „Mladost“ Donji Svilaj: Anica Gašić, Marija Terzić, Jelena Ilić, Katarina Ivanešić, Valentina Kozarević, Katica Šajić, Ilijana Matanović, Ruža Marinović, Džeko-Melih, Ana-Marija Stanić, Kristina Kozarević. Trener: Mario Grgić.

zNK Mladost-D

Zašto ne vjerovati ovim mladim djevojkama da će ŽNK „Mladost“ Donji Svilaj ubrzo zaigrati u Ženskoj Premijer ligi BiH, možda i Euro sceni, neke od njih postati i BH Reprezentativke, što je san svake sportistkinje. Svaki sport je pa i ovaj takmičarskog karaktera, zbog čega i jeste posebna draž biti član i učestvovati u dokazivanju. A, ovaj BH kraj je oduvijek slovio izvorom vrsnih sportskih talenata, što nam daje za pravo očekivati da će ŽNK „Mladost“ Donji Svilaj u dogledno vrijeme postati ambasador BH sporta.

Autor: Anto Šimić Čiko

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo