Subota, 15 svibnja, 2021

SPP: Tužiteljstvo BiH radi u interesu svojih političkih mentora, a ne građana!

Nemojte propustiti

Stranka pravde i povjerenja oštro osuđuje uplitanje političkih igara u rad Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

spp-bihNaime, odluka Tužiteljstva Bosne i Hercegovine da traži pritvor za predsjednika Federacije BiH i predsjednika Stranke pravde i povjerenja Živka Budimira i najvećeg političkog laika navodi na misao kako nije riječ o utemeljenoj tužbi jer kakva je to tužba koja se diže protiv čovjeka koji je stao na žulj okorjelim kriminalcima iz političkog vrha Bosne i Hercegovine?!

Ovakva odluka Tužiteljstva BiH očito potvrđuje nedavno iznesenu tezu SDP-a da u našoj zemlji postoje stranački tužitelji koji su najbolji dokaz da je reforma pravosuđa u dijelu koji se odnosi na tužiteljstva, doživjela potpuni fijasko i da je trenutno najlošija karika u pravosudnom sustavu.

Ovim putem postavljamo pitanje Tužiteljstvu BiH, da li zahtjevom za jednomjesečni pritvor Živka Budimira otvaraju prostor za rekonstrukciju Vlade FBiH koju bi u ovom slučaju, zbog nemogućnosti obnašanja funkcije, sproveli potpredsjednici FBiH? Pitanje o tome čiji su tužitelji, suvišno je i postavljati…

Živko Budimir je smetnja, prepreka, kamen spoticanja onima koji se već godinama održavaju u političkom vrhu Bosne i Hercegovine, dok sudski procesi protiv njih odlaze u zastaru ili čiji predmeti završavaju u ladicama Tužiteljstva.

U svojim dosadašnjim aktivnostima i istupima predsjednik Budimir je nebrojeno puta davao potporu radu policijskih i pravosudnih institucija te isticao važnost uspostave pravne i pravedne države u kojoj će svi narodi, građani, pa i dužnosnici biti jednaki pred zakonom.

Nažalost, Bosna i Hercegovina još uvijek nije država pravde, već država apsurda u kojoj se nevini zatvaraju, a kriminalci vladaju. S obzirom da je cijelo uhićenje predsjednika Budimira očigledno politički osmišljeno, pojedini mediji su u u trenutku kada nitko, osim policijskih službenika SIPA-e i Tužiteljstva BiH, nije imao kontakt s predsjednikom Budimirom, objavili netočnu, ili bolje rečeno, lažnu informaciju kako se predsjednik Budimir pozvao na imunitet i time pokušao izbjeći privođenje.

Istina je pak da se predsjednik Federacije i Stranke pravde i povjerenja Živko Budimir zbog težnje ka povjerenju u pravosudni sustav BiH i uvjerenosti u svoju nevinost nije nikada pozvao na imunitet, niti je razmišljao o istom.

Uhićenje predsjednika Federacije Bosne i Herceegovine i predsjednika SPP-a Živka Budimira možemo slobodno okarakterizirati kao “demonstraciju sile” i “predstavu za javnost”, dok ova država očajnički vapi za istinskim početkom borbe protiv onih koji godinama zloupotrebljavaju svoje ovlasti, koji pljačkaju i uništavaju najveće domaće kompanije ostavljajući iza sebe pustoš i gladne obitelji i protiv onih koji su svoj vrtoglavi poslovni uspjeh postigli surađujući s narko bosovima i podzemljem iz regije.

U takvoj borbi policijske i pravosudne institucije će sigurno imati potporu predsjednika Budimira, sa ili bez lisica na rukama!

Ured za odnose s javnošću SPP

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga u BiH: Danas dženaza 13-godišnjem dječaku Elvedinu

Dženaza namaz 13-godišnjem Elvedinu će se obaviti danas na groblju u Zastinju. Preminuo je trinaestogodišnji dječak Elvedin Omeragić iz Zastinja,...

Možda vas zanima i ovo