Utorak, 26 siječnja, 2021

Šprajc u programu uživo posramio premijera Hrvatske Andreja Plenkovića

Nemojte propustiti

Razgovor o ikoni koju je Dodik poklonio Lavrovu: Evo šta je glavna tužiteljica rekla ukrajinskom ambasadoru!

Osim afere "ikona", na sastanku se razgovaralo o procesuiranju i radu na predmetima koji se odnose na sudjelovanje državljana...

Sutra zasjeda Krizni štab, poznata jedna od odluka koja će biti donesena?

Iako je više puta naglašavano da kantoni mogu donositi restriktivnije mjere, dva kantona su već ublažile mjere u odnosu...

Ovo se neće dopasti razbijačima BiH: Joe Biden i Angela Merkel razgovarali o Zapadnom Balkanu, najavljeno jačanje angažmana

Poznato je, inače, da se, kada je riječ o Zapadnom Balkanu, najčešće govori o BiH i Kosovu, jer su...

Oštre reakcije iz RS-a: Bisera Turković podrškom Sakibu Mahmuljinu udarila šamar suživotu

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministarka inostranih poslova BiH, podržala je komandanta Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba...

Zoran Šprajc u utorak je u RTL Direktu u svom satiričnom stilu komentarisao najnovije aktuelnosti iz vrha hrvatske politike.

Naime, prije nekoliko dana N1 je objavio ekskluzivni izvještaj sa sjednice Predsjedništva HDZ-a u kojem se tvrdi kako je Dubravka Šuica (inače potpredsjednica EK za demografiju i demokratiju) kolegama iz stranke ljutito objašnjavala kako hrvatski mediji u saradnji s opozicijom kuju urotu protiv HDZ-a zbog toga što u svojim naslovima zemljotresom pogođena područja nazivaju Banijom, a ne Banovinom.

Vladimir Šeks složio se s njom te kazao kako se radi o podrivanju države i pokušaju kompromitiranja same stranke te njezina političkog oca Franje Tuđmana koji su najzaslužniji za nezavisnu i suverenu Republiku Hrvatsku. Gordan Jandroković sutradan je komentirao informacije koje su iscurile sa sjednice vrha HDZ-a. Nijednu informaciju nije demantirao već je kazao kako je medijima detalje razgovora dojavio neko ko je “priglup” – piše večernji.hr.

Komentar Zorana Šprajca na ponašanje vrha HDZ-a koje u trenutku dok se Hrvatska bori s pandemijom i potresima razmišlja je li ih mediji buše jer pišu “Banija”, prenosimo u cijelosti:

“Sinoć je na Internetu održana sjednica Predsjedništva Centralnog komiteta Saveza komunista s glavnom temom ‘politička i ideološka skretanja na područjima pogođenima potresom’. Raspravu je otvorio generalni sekretar SK-a Andrej Plenković koji je rekao da dio medija u suradnji s reakcionarnim društvenim snagama pokušava umanjiti ulogu Saveza komunista i Vlade Narodne Republike Hrvatske u pomoći ugroženim područjima.

Generalnog sekretara Predsjednika Plenkovića u njegovu izlaganju podržao je i politički sekretar Saveza komunista drug Gordan Jandroković, a zapažen nastup imao je i drug Vladimir Šeks koji je utvrdio kako mediji i reakcionarne snage pokušavaju promijeniti rezultat izbora za Narodni Sabor. Pri tome je drug Šeks istaknuo i kako se kriminalizacijom poslijeratne obnove pokušava kriminalizirati i partizanski pokret i lik i djelo vrhovnog komandanta general-majora Franje Tuđmana.

Posebno se u svom izlaganju istaknula drugarica Dubravka Šuica koja je u Narodnooslobodilačkom ratu oslobodila vilu u Dubrovniku, kuću u Cavtatu, kuću na Pelješcu, stan na Lapadu, stan u Zagrebu, vikendicu na Blidinjskom jezeru te jednu jahtu i tri automobila. Time je stekla veliko poštovanje i ugled među članovima Saveza komunista te su njezinu riječ uvijek pozorno slušali i partijski sekretari Ivić Pašalić i Ivo Sanader. Tako je bilo i sinoć kad je govorila o problemima na potresom pogođenom području. Drugarica Šuica je uočila da tamošnje stanovništvo već dvjesto godina podriva društveno-politički poredak Narodne republike Hrvatske nazivajući svoj kraj Banijom a ne Banovinom, kako je utvrđeno na 13. sjednici Okružnog komiteta za Liku, Banovinu i Kordun.

To su sada iskoristile kontrarevolucionarne snage u hrvatskim medijima te su i oni počeli taj kraj nazivati Banijom, istaknula je drugarica Šuica i zatražila da Glasnik Saveza komunista bude više čitan od ostalih medija kako bi se onemogućilo daljnje podrivanje države koje je i dovelo do nedavnih potresa u državi. To je naišlo na odobravanje ostalih članova Predsjedništva, a uvijek dobro raspoloženi drug Šeks u svom šeretskom stilu je dometnuo: Šuica, drugarica – Banska kraljica! Na to su se članovi Predsjedništva grohotom nasmijali i u dobrom raspoloženju napustili internet.

Ali netko iz Predsjedništva sve je ove navode sa sjednice dostavio u medije te se tim povodom medijima obratio drug Jandroković koji je priznao ono o čemu već neko vrijeme svi šapuću, a nitko se nije usudio reći – da je ‘netko u Predsjedništvu priglup’”, kazao je Šprajc u komentaru tijekom uvodnih minuta priloga”, kazao je Šprajc.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Izetbegović: “Kada bi se Dodik izvinjavao za sve što treba, trajalo bi to. Navodno sam ja optužio Srbe da su loš narod… nisam ja...

- Navodno sam ja optužio Srbe da su loš narod, da su kao narod krivi za zločine i sadašnje...

Možda vas zanima i ovo