Subota, 2 ožujka, 2024

Sprema li SDA državni udar: Žestoka polemika na društvenim mrežama Zildžića i Miokovića

Preporučeno

Na društvenim mrežama se povela polemika između federalnih zastupnika Naše stranke Dragana Miokovića i zastupnika SDA Salke Zildžića.

– Ovo je tačno 100%. Uzdam se u dvije stvari: Prvo, da tužilaštva rade bar analize bjelodanih najava državnog udara od strane visokih funkcionera SDA. I drugo, da niko u SDA i ne pomišlja da su nekoga uplašili ili da se neko boji njihovih prijetnji, poručio je Miković nakon što se na društvenim mrežama pojavila informacija da SDA već uveliko radi na tome, te kako su pare za takav plan već podijeljene.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

– Netačna je i lažna teza da se bez SDA ne može formirati vlast na nivou FBiH. Jedini kriterij za formiranje Vlade FBiH je broj ruku u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH. U tom Domu SDA, skupa sa DF, NEMA VEĆINU i ako tako ostane, ona će ostati u opoziciji. Sve drugo je – laž, poručo je Mioković.

Na te je Miokovićeve tvrdnje uzvratio zastupnik SDA Salko Zildžić.

– Ništa se ja nisam namjerio čitam šta pišete kolega i baš se čudim. A vjerujte tek ćemo se na sjednicama mjeriti opet po onome ko se zašto zalaže. Nažalost, trenutno ste na pogrešnoj strani i svojim djelovanjem radi Fortine stolice prodajete građanske interese koje ste proklamovali, poručio je Salko Zildžić.

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

No, nije se na tome zadržalo.

– Ima li smisla da se mjerimo bilo gdje i bilo kako, ako vi već znate na kakvoj sam ja strani i kolika mi je cijena? Ali – služba je – služba. Mjerićemo se, jer obaveza je pozicije da se mjeri sa opozicijom. A vi ćete biti jaka opozicija, uzvratio je Mioković.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

Uslijedio je odgovor s druge strane.

– Pa zašto onda prizivate Schmidta, ako mislite da možete formirati. Ali hajde ima vremena da skontate da griješite i da prizivate dodatno urušavanje demokratskog sistema u kome je bitan ustavom garantovan balans izborne volje gradjana i konstitutivnih naroda, odgovorio je Zildžić.

– Opet – ja čak ni Schmidta ne pozivam. Ja želim da vjerujem da blokiranje procesa izbora premijera i Vlade FBiH nije opcija u percepciji ozbiljnih ljudi, tako da ta intervencija neće biti potrebna, odgovorio je Mioković.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas