Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Spržena zemlja – Objavljen snimak koji najbolje opisuje ruski teror u Ukrajini: Skoro cijeli grad je uništen

Nemojte propustiti

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je kako je u Mariupolju zarobljeno 100.000 ljudi.

Bakhti Nishanov, čovjek koji radi za OSCE, zabilježio snimak dronom koji prikazuje razmjere uništavanja ukrajinskog Mariupolja, koji je skoro u potpunosti nestao.

Snimak se veliko brzinom proširio društvenim mrežama, a na njemu je prikazano ono što je ostalo od stambenih naselja u ovom ukrajinskom gradu.

Upravo se čita:  Američki obavještajci objavili ko stoji iza rušenja brane u Ukrajini

Čini se da su ruske vojne snage u kontekstu Mariupolja koristili vojnu taktiku popularnog naziva “Spržena zemlja” koja označava uništavanje svega što bi u nekoj soluciji moglo koristiti neprijatelju.

– Izbjegavao sam objavu uništenja u Ukrajini, ali rusko razaranje Mariupolja mora biti objavljeno. 90% grada je nestalo. Duda (poljski predsjednik, op.a.) je rekao da izgleda kao Varšava 1944. i u pravu je, rekao je Nishanov.

Upravo se čita:  Stigao rat i u Moskvu: Na meti dronova elitno naselje političara i oligarha

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je kako je u Mariupolju zarobljeno 100.000 ljudi.

– Skoro 100.000 ljudi u neljudskim uslovima je zarobljeno u ruševinama Mariupolja, u stanju potpune opsade, bez hrane, vode, lijekova, pod stalnim granatiranjem, rekao je Zelenski.

Pročitajte još

Izdvajamo

Sarajlija Nenad o Neletu: Jaran ga vozio na aerodrom, je li to etničko čišćenje?

“Ja sam Nenad Kovačević od oca Slobodana, čitav rat sam proveo na Bjelavama” Sarajlija Nenad Kovačević u svome tekstu osvrnuo...

Možda vas zanima i ovo