Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Spržena zemlja – Objavljen snimak koji najbolje opisuje ruski teror u Ukrajini: Skoro cijeli grad je uništen

Nemojte propustiti

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je kako je u Mariupolju zarobljeno 100.000 ljudi.

Bakhti Nishanov, čovjek koji radi za OSCE, zabilježio snimak dronom koji prikazuje razmjere uništavanja ukrajinskog Mariupolja, koji je skoro u potpunosti nestao.

Snimak se veliko brzinom proširio društvenim mrežama, a na njemu je prikazano ono što je ostalo od stambenih naselja u ovom ukrajinskom gradu.

Čini se da su ruske vojne snage u kontekstu Mariupolja koristili vojnu taktiku popularnog naziva “Spržena zemlja” koja označava uništavanje svega što bi u nekoj soluciji moglo koristiti neprijatelju.

– Izbjegavao sam objavu uništenja u Ukrajini, ali rusko razaranje Mariupolja mora biti objavljeno. 90% grada je nestalo. Duda (poljski predsjednik, op.a.) je rekao da izgleda kao Varšava 1944. i u pravu je, rekao je Nishanov.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je kako je u Mariupolju zarobljeno 100.000 ljudi.

– Skoro 100.000 ljudi u neljudskim uslovima je zarobljeno u ruševinama Mariupolja, u stanju potpune opsade, bez hrane, vode, lijekova, pod stalnim granatiranjem, rekao je Zelenski.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Hrvati u problemu, hitno im treba 15.000 radnika: “Morat ćemo ih uvesti”

Direktor Uprave za razvoj, investicije i konkurentnost turističkoga gospodarstva u Ministarstvu turizma Robert Pende rekao je jutros u emisiji...

Možda vas zanima i ovo