Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Sramne poruke Bakiru Izetbegoviću iz RS-a: Prihvati istinu da je za krvave događaje u BiH kriva fundamentalistička Islamska deklaracija tvog oca Alije

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Milimir Vujadinović je poručio da će  Bakir Izetbegović “morati da prihvati istinu da Srbija i srpski narod nisu osuđeni ni za šta i da nikakav spin sarajevske političke čaršije neće moći da promijeni tu činjenicu”.

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Srbije Milimir Vujadinović poručio je predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću da Srbija i srpski narod nisu osuđeni ni za šta, te da bi Bakir Izetbegović trebalo da “prihvati istinu da je za krvave sukobe devedesetih godina prošlog vijeka u BiH najveći krivac Islamska deklaracija Alije Izetbegovića”.

– Bakir Izetbegović bi trebalo da prihvati istinu da je za krvave događaje iz devedesetih u BiH dobrim, možda i najvećim delom, kriva fundamentalistička Islamska deklaracija njegovog oca Alije, koji je bez pogovora bio spreman da žrtvuje mir u BiH zarad postizanja ciljeva iz tog akta – rekao je Vujadinović Srni, reagujući na izjave Bakira Izetbegovića, koji je potez Crne Gore o usvajanju rezolucije o Srebrenici ocijenio “čojstvom”, a kritike predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na taj potez nazvao prikrivanjem zločina devedesetih.

Vujadinović je rekao i da će Izetbegović “morati da prihvati istinu da Srbija i srpski narod nisu osuđeni ni za šta i da nikakav spin sarajevske političke čaršije neće moći da promijeni tu činjenicu”.

– Najteža istina koju će morati da prihvati i najgorča pilula koju će sledbenik ideja Islamske deklaracije morati da proguta jeste ta da je Srbija koju vodi Vučić uspešna država, koja nezaustavljivo grabi napred. To, nažalost, nije slučaj sa državom u kojoj Bakir Izetbegović predstavlja trećinu vlasti i time zarobljenu u prošlosti drži i BiH i sve njene narode – naglasio je Vujadinović.

On je poručio da Izetbegović “neće i ne može da odlučuje o jedinstvu srpskog naroda, sviđalo se to njemu ili ne”.

Dodao je da srpski narod, ma gdje on živio, predstavlja predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a upravo zbog “pojave kakav je Izetbegović”.

Dalje je kazao da Izetbegović nikada neće biti neko ko je potreban i pozvan da uređuje odnose između Srbije i Crne Gore, dvije, kako je kazao, vjekovno bratske države i vjekovno istog naroda, koji je “iz svih ratova izlazio kao pobjednik i pravednik, na strani prava i pravde”.

– Dobro bi bilo da se Bakir Izetbegović ugleda na Aleksandra Vučića, prestane sa politikama prošlosti i okrene se napretku i prosperitetu naroda koga zastupa i koji od Srbije i njenog predsednika imaju pruženu ruku prijateljstva – rekao je Vujadinović.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Šta li Vučić smjera? Srbija pozvala mladiće i djevojke da služe vojni rok, plata – 650 maraka

Poslije odsluženog vojnog roka, mladićima i djevojkama pruža se i mogućnost da odmah postanu profesionalni pripadnici Vojske Srbije. Ministarstvo odbrane...

Možda vas zanima i ovo