Subota, 15 svibnja, 2021

Sramotno skandiranje: Protesti zbog premlaćivanja mladića u Mostaru se pretvorili u nacionalističko orgijanje

Nemojte propustiti

Velika grupa ljudi okupila se danas ispred Policijske uprave Mostar gdje su namjeravali protestirati jer su suspendirani policajci Armin Vrače i Jusuf Penava pretukli jednog mladića u Mostaru, jer je prekršio naredbu o zabrani kretanja.

Bunt zbog prekomjerne upotrebe sile dvojice policajaca prema mladiću ukaljan je, a za to se pobrinula grupa huligana koja je zahtjev za zakonito i pravedno postupanje pripadnika policije pretvorila u bajato nacionalističko orgijanje od kojeg nam se već odavno svima povraća. U videu koji je objavio “Avaz” može se čuti sramotno nacionalističko skandiranje.

Inače, ta ista grupa huligana tokom protesta se iživljavala nad novinarima koje su pljuvali i prijetili im. Nekolicina je nasrnula na novinare koje su spriječili da izvještavaju s lica mjesta. Svojim ponašanjem okupljeni su pokazali da nisu ništa bolji od dvojice nasilnika koji su udaljeni iz policijske službe.

Tokom incidenta fizički je napadnut i jedan kamerman.

Podsjećamo da je snimak na kojem se vidi premlaćivanje mladića obišao regiju te da su ga svi dočekali sa zgražavanjem. Nakon što je snimak objavljen oglasio se i MUP HNK te je saopćeno da su policajci udaljeni sa dužnosti.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kad Milorad Dodik prekraja historiju: Bageri sakupljali ugljenisana tijela vojnika, šmrkovi prali krv nenaoružanih i nedužnih pripadnike JNA

Uprkos historijskim činjenicama, Milorad Dodik je nastavio prekrajati historiju navodeći da je danas dan tužnog sjećanja na “nenaoružane, nedužne...

Možda vas zanima i ovo