Subota, 10 lipnja, 2023

Srbija izdala preporuku svojim građanima koji se nalaze u Ukrajini

Autor:Hina

Nemojte propustiti

Mjesecima jača zabrinutost da Rusija, koja je nagomilala snage na ukrajinskoj granici, razmišlja o invaziji na Ukrajinu.

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije preporučilo je u nedjelju navečer svim građanima Srbije koji trenutno borave u Ukrajini da “razmotre mogućnost privremenog napuštanja” ukrajinskog teritorija.

– Preporučujemo da državljani Republike Srbije koji planiraju putovati u Ukrajinu razmotre odlaganje putovanja – objavljeno je na službenoj internetskoj stranici MSP-a.

Upravo se čita:  Nova odluka gradonačelnika Dubrovnika: Turisti ne smiju vući kofere - moraju ih nositi!

Ministarstvo je zamolilo sve državljane Srbije koji su i dalje u Ukrajini “da budu u stalnom kontaktu s Veleposlanstvom Srbije u Kijevu”.

Zapadne države danima povlače svoje veleposlanike iz Ukrajine te savjetuju svojim građanima da napuste zemlju zbog, kako kažu, velike mogućnosti ruske invazije.

Dok raste popis zemalja koje povlače državljane jer Rusija može napasti svaki čas, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenskij usprotivio se u subotu sijanju panike jer ona pomaže samo neprijatelju.

Upravo se čita:  Mladić iz BiH vozio 200 km/h sa nevažećom dozvolom, čeka ga žestoka kazna

Mjesecima jača zabrinutost da Rusija, koja je nagomilala snage na ukrajinskoj granici, razmišlja o invaziji na Ukrajinu. Snage koje Rusija podupire već kontroliraju dijelove istočne Ukrajine, a Rusija je anektirala poluotok Krim 2014.

Rusija negira takve planove. Međutim ona je iskoristila pažnju usmjerenu na to područje da izrazi strahove da je NATO ušao preblizu njenom teritoriju te zahtijeva da se sigurnosni savez povuče s onoga što Rusija smatra prostorom svog utjecaja, piše Hina.

Pročitajte još

Izdvajamo

Nikšić: Moguće da se odgodi izbor predsjednika SDP-a BiH

Poručio je da se ne namjerava kandidovati za predsjednika, ali da je vjerovatan prijedlog da se novi predsjednik bira...

Možda vas zanima i ovo