Subota, 16 listopada, 2021

Srbija: Nema informacija o preživjelima nakon pada helikoptera koji je prevozio bebu

Nemojte propustiti

aa_picture_20150314_4775167_web

Beba iz Novog Pazara sa respiratornim problemima prethodno je bila u sanitetskom vozilu koje, zbog odrona na putu između Raške i Kraljeva, nije moglo da prođe pa je upućen helikopter Vojske Srbije

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, u ranim jutrošnji časovima, u okolini aerodroma Surčin u Beogradu, srušio se vojni helikopter koji je iz Raške prevozio bebu za Beograd, javlja Anadolu Agency (AA).

Broj osoba koji se nalazio u helikopteru još uvek nije utvrđen, kao ni da li ima preživelih. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, u letjelici se nalazilo sedmero ljudi.

„U okviru operacije traganja i spasavanja, u kojoj je 13. marta životno ugrožena beba transportovana iz Raške u Beograd, helikopter HT 48, odnosno „Mi 17″ pao je u širem reonu aerodroma Surčin”, navedeno je u saopštenju.

Kontrolni toranj izgubio je vezu sa letelicom u petak, 13. marta u 22.31 sati, navodi se u daljem tekstu saopštenja te da će vanredna konferencija za novinare na kojoj će biti saopšteni detalji biti održana danas, a termin će naknadno biti utvrđen.

aa_picture_20150314_4775169_web

Vojni helikopter je poleteo sinoć ka Beogradu i trebalo je da beba bude prevezena na Institut za majku i dete. Beba iz Novog Pazara sa respiratornim problemima prethodno je bila u sanitetskom vozilu koje, zbog odrona na putu između Raške i Kraljeva, nije moglo da prođe pa je upućen helikopter Vojske Srbije.

Zbog loših vremenskih uslova i guste magle helikopter je bio prinuđen da kruži u blizini aerodroma u potrazi za pogodnim mjestom za sletanje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cijene u Njemačkoj drastično rastu, poskupila hrana, grijanje, automobili, usluge…

Potrošači u Njemačkoj će ipak najdublje morati zavući ruku u džep kako bi im stanovi ove zime bili topli. U...

Možda vas zanima i ovo