Subota, 22 siječnja, 2022

Srbija: Novi potpredsjednik Vlade i ministar odbrane za vrijeme rata u BiH na Palama radio kao novinar

Nemojte propustiti

Vučić će u novoj vladi Srbije, pored funkcije potpredsjednika i ministra odbrane, biti i šef tajnih službi .

Aleksandar Vučić za vrijeme rata u BiH, 1992. i 1993. godine, radio je kao novinar na PalamaBudući potpredjednik Vlade i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vučić za vrijeme rata u BiH, 1992. i 1993. godine, radio je kao novinar na Palama.
 
Kako je navedeno u biografiji Aleksandra Vučića, koji je lider Srpske napredne stranke (SNS), 1992. godine on je postao član Srpske radikalne stranke, a iste i naredne godine, „radio je kao novinar na Kanalu S na Palama u Republici Srpskoj pripremajući i vodeći vijesti na engleskom jeziku, intervjue i reportaže“. Biografiju je novinarima dostavila stranka čiji je Vučić lider.
 
U biografiji Aleksandra Vučića navodi se da je diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, kako se ističe, sa najvišim ocjenama kao jedan od najboljih studenata u generaciji, da je 1994. izabran za generalnog sekretara SRS-a, a 1998. obavljao je funkciju ministra za informisanje u Vladi narodnog jedinstva.
 
Vučić je biran za poslanika u Saveznoj skupštini SRJ tri puta: februara 1998, maja 2000. i septembra 2000.
 
“Bio je narodni poslanik i zamjenik predsjednika poslaničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije. Jedan je od osnivača Srpske napredne stranke”, navodi se u zvaničnoj biografiji budućeg poredsjednika Vlade i ministra odbrane Srbije.
 
Nakon sukoba sa Vojislavom Šešeljom i izlaska iz SRS-a, 2008. godine, zajedno sa aktuelnim predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem osnovali su Srpsku napredne stranku i do skora je obavljao funkciju zamjenika predsjednika te stranke.
 
Lider naprednjaka biće i šef tajnih službi
 
Kako se planira predloženim zakonskim rješenjima, Aleksandar Vučić će, pored funkcije potpredsjednika  Vlade i ministra odbrane, koordinirati tajnim službama Srbije.
Izmjenama Zakona o uređenju službi bezbednosti koje je sinoć usvojio srbijanski parlament, Vučiću je pravno omogućeno da zna sve tajne u Srbiji.
Nadzor tajnih službi do sada je bio u domenu šefa države i pripadao je šefu njegovog kabineta.
 
Mediji u Srbiji spekulišu da je novim zakonskim rješenjima o kontroli tajnih službi izvršeno gomilanje moći jednog partijskog lidera. Ukoliko lider naprednjaka bude stupio na čelnu fukciju Biroa za koordinaciju, imaće direktnu kontrolu nad Bezbjednosno-informativnom agencijom (BIA), Vojno-obavještajnom agencijom (VOA) i Vojno-bezbjednosnom agencijom.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Gdje ide novac? Zašto građani ne osjete rekordni rast prikupljenih poreza?

Da imamo jasno postavljene ciljeve, onda mi koristili instrument fiskalne politike i politike dohotka da provedemo prijedloge i ideje...

Možda vas zanima i ovo