Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Srbija: Poginuo učenik u Vrnjačkoj Banji

Nemojte propustiti

Petnaestogodišnji učenik L.M. iz Bele Crkve stradao je na ekskurziji u Vrnjačkoj Banji. Dječak je pao sa drugog sprata nedovršenog hotela u kućište lifta.

hitna-srbijaPortparolka Policijske uprave Kraljevo Kristina Nikolić objasnila je da je u 13.30 sati prijavljen nestanak 15-godišnjeg dječaka iz Bele Crkve koji je bio na eskurziji, a policijske ekipe su odmah izašle na teren.
Poslije sat vremena pronađeno je tijelo dječaka kod hotela “Zvezda 2”, navela je Nikolić.

Dječak je od petka u Vrnjačkoj banji bio na ekskurziji sa grupom učenika škole Dositej Obradović iz Bele crkve. Učenici je trebalo da krenu kući tokom popodneva, ali su prije polaska dobili dva sata slobodno za šetnju po gradu.

Prema riječima učenika, desetak drugova, među kojima je bio i dječak koji je stradao, izdvojilo se od grupe i otišlo do nedovršenog hotela da pogleda Vrnjačku Banju iz te perspektive.

“U trenutku mu je zazvonio mobilni telefon, izdvojio se i ostao da razgovara, mi smo krenuli ka Fontani i shvatili da ga nema, pa smo obavijestili nastavnike, a oni su obavijestili policiju”, rekla je jedna od učenica, koja je među posljednjima vidjela L.M.

Na licu mjesta bila je sudija Višeg suda u Kraljevu Vesna Radomirović, koja je izjavila da je dječak najvjerovatnije pao sa drugog sprata nedovršene zgrade, a da će dodatne okolnosti ove tragedije biti poznate po okončanju istrage.

“Dalja istraga će pokazati razlog kako se dijete našlo na tom mjestu, da li je nesrećan slučaj ili je bilo eventualnog guranja i kako je došlo do pada u taj dio objekta”, navela je Radomirović u izjavi novinarima i precizirala da je dječak pronađen u vodi visine 60 centimetara i da je bio okrenut glavom prema zemlji, odnosno ka vodi.

U trenutku nesreće, nastavnici i organizatori ekskurzije bili su u hotelu Fontana, gdje su učenici inače bili smješteni, i spremali se za povratak u Bijelu crkvu.

Mještani, koji žive u neposrednoj blizini hotela, kažu da to nije prvi slučaj i da je prošle godine još jedan učenik teško povrijeđen na istom objektu.

Načelnik odjeljenja Ministarstva prosvjete za Raški okrug Žarko Milisavljević izjavio je da pod hitno treba preduzeti sve mjere da bezbjednost djece tokom boravka na ekskurziji bude na najvišem mogućem nivou.

Mještani, koji žive u neposrednoj blizini hotela, kažu da to nije prvi slučaj i da je prošle godine još jedan učenik teško povrijeđen na istom objektu.

(Tanjug)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

GORI VATRA NA FACE TV-ju Akademik Kurtćehajić: “Ukinut ćemo RS, odgovorna je za genocid”; Dodikov savjetnik Tegeltija: “Otcijepit ćemo se, RS je suverena”

Kurtćehajić: RS se poziva na pravo na samoopredjeljenje, volio bih znati kako vi to zamišljate! Danas ima nekoliko hiljada...

Možda vas zanima i ovo