Utorak, 18 siječnja, 2022

Srbija razmatra ublažavanje mjera

Nemojte propustiti

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da je situacija s virusom korona u Srbiji stabilna i da je moguće ublažavanje nekih preventnih mjera za sprečevanje širenja epidemije.

On je, uoči sjednice Krizni štab za borbu protiv virusa korona na kojoj će se razmatrati i mogućnosti održavanje nekih manifestacija, rekao da je Srbija među najboljima u Evropi, sa sedam oboljelih na 100.000 stanovnika.

“Za svaku odluku štaba o ublažavanju mera, bilo da je reč o nekim manifestacijama, bilo da je o produženju radnog vremena ugostiteljakih objektima glavni uslov biće – maske, distanca od dva metra i dezinfekcija ne samo ruku, već i predmeta i prostora”, rekao je Tiodorović za RTS.

On je izrazio očekivanje da će biti dozvoljeno održavanje nekih kulturnih i sportskih manifestacija, te objasnio da od organizatora zavisi da li će moći sve da se sprovede, a da se ne naruši dobra situacija.

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo